Eerste koffie-uurtje in het zonnetje in De Wieër Heerlen-Noord

 

Gemeente Heerlen, Open Universiteit en Neimed werken, ten behoeve van zichtbare burgerinitiatieven, samen onder de projectnaam Gebrookerbos, met steun van onder andere Provincie Limburg en IBA-Parkstad. Er is zelfs een boekje uitgegeven met 23 micro-initiatieven die de afgelopen tijd tot stand zijn gekomen door actieve burgers in Heerlen-Noord (stadsdeel Heerlerheide).

Onlangs waren de initiatiefnemers en brengers uit het Gebrookerbos te gast bij het Droomplein de Wieer (Stadsdeel Heerlerheide). Het was toen overigens de eerste keer dit jaar dat buiten op het Droomplein, in een toen schijnend aangenaam (winter)-zonnetje, gezamenlijk een kop je koffie gedronken kon worden. Het werd overigens een gezellig koffie-uurtje. De koffie drinkende groep bestond uit: Droomplein de Wieër: Martin van der Hyden, Lex Emonds, Pete Harris, Natuurgids IVN en Watergids Waterschap Limburg: Wiel Pieters, Tuinvereniging Passart de Wieër: Wiel Rademakers, Stadslandbouw MSP: Petra Haakma en Jos Reinders en Linda Frints (Neimed/Gebrookerbos).

Buiten gezellig koffie drinken was er natuurlijk ook tijd genoeg om met elkaar in gesprek te gaan. Dientengevolge deelde Martin van de Heyden zijn ervaringen over het realiseren van het Droomplein. Martin is goed in het omdenken van problemen. Zo zorgt hij voor een win-win situatie van iedere betrokkene. Een mooi voorbeeld is het hekwerk om de pleinen. De sloper van de flats die hier eerder stonden, liep vertraging op, waardoor de sloper een boete moest betalen. In samenspraak met Weller (de eigenaar van de grond) is deze boete ‘in natura’ betaald in de vorm van een fraai hekwerk rondom het Droom- en Doeplein.

Met de aanwezigen zijn een aantal zaken besproken waar zij hulp bij kunnen gebruiken. Zo is naar voren gekomen dat er behoefte is aan specifieke informatie over wat aansprakelijkheid is en hoe je dit goed kunt regelen. Maar ook hoe je nieuwe mensen bij je initiatief kunt betrekken. Daarnaast zijn voor de gemeente en woningcorporatie een aantal verbetertips genoemd. Jos en Linda herkennen de vragen; dit zijn onderwerpen die bij de meeste initiatieven leven. Aan hen de taak om te ondersteunen in het vinden van antwoorden. Kortom, het was een nuttige en vruchtbare bijeenkomst.

 

Foto: Gebrookerbos

Geef een reactie