Limburgs Kampioenschap voor solisten en kleine ensembles

 

Ruim 100 deelnemers van tamboerkorpsen en drumbands uit heel Limburg

Op zondag 18 maart a.s. van 9.30 tot 18.30 uur organiseert de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) in samenwerking met Fanfare Sint Caecilia Schimmert het Limburgs Kampioenschap voor solisten en kleine ensembles. Dit vindt plaats in ’t Gemeinsjapshoes, Oranjeplein 10 in Schimmert. Zo’n 85 jeugdige solisten en 15 kleine ensembles brengen een muziekstuk ten gehore voor jury en publiek en strijden hiermee om de Limburgse kampioenstitel. Bovendien mag de winnaar door naar het Nederlands Kampioenschap op 16 juni 2018 in Berlicum.

De deelnemers zijn geselecteerd uit vijf districtswedstrijden. Wie hierbij 85 punten of meer behaalde, mocht door naar het Limburgs Kampioenschap. Na weken van voorbereiding treden zij hier alleen of samen met andere leeftijdsgenoten op. Daarbij worden ze beoordeeld door een jury. Juryleden Henk Mennens en Maarten Rongen nemen het ongestemde slagwerk voor hun rekening en Rob Janssen en André Willems de blazers en het gestemde slagwerk. Alle deelnemers ontvangen een juryrapport om hen te stimuleren in hun muzikale ontwikkeling.

Foto

Het Limburgs Kampioenschap voor solisten en kleine ensembles is voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en €1,- voor kinderen tot 12 jaar. Een overzicht van de deelnemers en het programma is te vinden op www.l-b-t.nl. Hier worden na afloop tevens de uitslagen en prijswinnaars bekendgemaakt.

 De LBT is de provinciale bond die de belangen behartigt van zo’n 220 drumbands, pijperkorpsen klaroen, jachthoorn- en trompetterkorpsen, drumfanfares, showkorpsen en majorettegroepen in Limburg. De LBT organiseert regelmatig instructiedagen, clinics en kortlopende bijscholingscursussen voor haar leden. Daarnaast organiseert de bond jaarlijks activiteiten zoals het Limburgs Kampioenschap voor solisten en kleine ensembles. De LBT is aangesloten bij en werkt samen met het Huis voor de Kunsten Limburg.

Foto’s en tekst HKLimburg

Geef een reactie