Bij alles wat we nu doen, denken we aan later

Wij willen Heerlen toekomstbestendig maken. Op alle terreinen. Dus houden we bij het innemen van standpunten altijd rekening met de lange termijn. En zijn wij voorstander van één grote centrumgemeente die klaar is voor de toekomst. Zodat het ook voor onze kinderen en kleinkinderen straks prettig leven is.

‘Voor nu en later’, dat is onze slogan. We willen ermee aangeven dat we er zijn voor ouderen maar ook voor hun nageslacht. Dat stelt eisen aan onze aanpak. En aan de thema’s die we op de politieke agenda willen zetten.

Duurzaamheid, toekomstgericht denken, is zo’n thema. Dat moet hoog op de agenda staan, is onze stellige overtuiging. De gemeente moet daarbij zelf het goede voorbeeld geven. Door de eigen gebouwen en voorzieningen te verduurzamen. Dat betekent transformeren naar een acceptabel energielabel, LED verlichting toepassen bij openbare verlichting, elektrische of hybride bedrijfs-auto’s aanschaffen én duurzaam bouwen en slopen.

Duurzaamheid betekent voor ons ook een solide basis creëren voor de lange termijn, zoeken naar structurele oplossingen en bij alle afwegingen denken aan toekomstige effecten. Het vergt denken in het groot, dus voorbij gemeente- en zelfs landgrenzen. Samen kun je krachtiger acteren en zaken grootschaliger en toekomstbestendiger aanpakken. Samen kun je de sociaal maatschappelijke kracht en de bestuurskracht van de regio versterken. Daarom zijn wij voorstander van één grote centrumgemeente, die geëquipeerd is voor de toekomst.

www.ouderenpartijheerlen.nl

Geef een reactie