Lentefeestje voor het hele gezin

 

 

De lente is in volle hevigheid losgebarsten in de schaapskooi op de Brunssummerheide. De afgelopen weken was het er een topdrukte met de geboorte van een paar honderd lammetjes en geitjes. Om deze geboortegolf te vieren, zet Natuurmonumenten op zondag 25 maart en zondag 8 april de poorten van de schaapskooi wagenwijd open en is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in deze bijzondere kraamkamer. Rondom de schaapskooi organiseren we een gezellig lentefeestje voor het hele gezin met leuke voorjaarsactiviteiten. De schaapskooi is beide dagen toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur.

 

Lammetjes kijken
Op zondag 25 maart en 8 april staan de deuren van de schaapskooi wagenwijd open. Door het jaar ben je de kudde vast en zeker al eens tegen gekomen op de Brunssummerheide, maar een kijkje in de schaapskooi is alleen deze dagen mogelijk.

 Tegen een vergoeding van € 2,50 per persoon (v.a. 4 jaar) kun je komen kijken in de stal en deelnemen aan de extra activiteiten rondom de schaapkooi. Leden van Natuurmonumenten en OERRR hebben natuurlijk gratis toegang. Maak een lentespeurtocht, laat je schminken als een lammetje, ga op de foto of knutsel een dromenvanger. Bij de schaapskooi wordt op een houtoven door ‘de bakster’ speltvlaai gebakken. Heerlijk om een stuk te proeven bij restaurant Schrieversheide of om een hele vlaai mee naar huis te nemen.

Om de honden van de herders niet ongerust te maken, zijn andere honden niet welkom en zwangere vrouwen adviseren we om niet de schaapskooi te bezoeken.

Reserveren. Koop online je kaartje op www.nm.nl. Leden van Natuurmonumenten en kinderen van OERRR hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang en mogen gratis deelnemen aan de activiteiten, maar adviseren we wel om online een gratis ticket te boeken. Besluit je bij het boeken van je ticket lid te worden, dan krijg je de kaartjes ook gratis.

Lammertijd. Onze herders zorgen er voor dat de lammeren goed ter wereld komen. De lammertijd is altijd een heel bijzondere maar ook heel drukke tijd; slapen wil er voor de herders dan nog wel eens bij inschieten. Vanaf half mei trekt de kudde, die dan uitgegroeid is tot bijna 1000 schapen, voor het eerst weer over de Brunssummerheide. Altijd weer een bijzonder moment!

 

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen | 045-5630355

bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is in de wintertijd geopend van di – vr van 12 tot 17 uur en in het weekend van 10 tot 17 uur. Vanaf 1 april is het bezoekerscentrum geopend van di – vr van 10 – 17 uur.

  Foto’s : Natuurmonumenten Brunssummerheide Lammetjes Dagen

 

Geef een reactie