Hoofdmenu

Bedreiging burgemeester Houben

Op 26 februari is de burgemeester van Voerendaal bedreigd met een vuurwapen. De bedreiging vond plaats toen hij onderweg was van zijn thuisadres naar het gemeentehuis.

Direct na het incident is aangifte gedaan bij de politie. Tevens zijn de fractievoorzitters van de Voerendaalse gemeenteraad, enkele collega-burgemeesters, de Commissaris van de Koning in Limburgen Officier van Justitie geïnformeerd. In belang van het onderzoek is het naar buiten brengen van het incident verder beperkt gehouden.

De bedreiging heeft enige impact op de burgemeester en zijn gezin, maar ook op ambtenaren en inwoners. Het bedreigen van personen in welke vorm of functie dan ook, is strafbaar en keuren wij af. De gemeente heeft de afgelopen jaren, samen met vele partner-organisaties, laten zien dat er, waar nodig, wordt opgetreden. Het ingezette beleid zal op geen enkele wijze, als gevolg van bedreigingen, aan kracht inboeten.

Het onderzoek naar deze bedreiging is momenteel in volle gang. Gedurende dit onderzoek worden door de gemeente Voerendaal en/of de burgemeester geennadere mededelingen gedaan.

Tekst Gemeente Voerendaal en Foto®parkstadactueel/Lucho Carreno