Hoofdmenu

Presentatie nieuwe roman Peter Lenssen + andere Limburgse schrijvers in het cultuurhuis Heerlen

Pleisterplaats Belleville

Wo 14 mrt / 19.30 uur / GRATIS

Een Boekenweek-presentatie die je niet mag missen!

Pleisterplaats Belleville is het testimonium van een mensenrechtenactivist die voelt dat de grond onder zijn voeten wegzakt en dat mensenrechten en de vrijheid van het woord steeds meer onder druk komen te staan. Peter Lenssen schrijft over de hartstochtelijke liefde tussen twee mannen, de bloedig neergeslagen opstand in 2013 op het Taksimplein in Istanbul en de laffe aanslag op Charlie Hebdo, over hoop en tegenspoed en de plicht tot bescherming van menselijke waardigheid. Een hoogst actueel boek!

Peter Lenssen debuteerde met het spraakmakende debuut Toplöss, dat in 2015 in geheel herziene versie opnieuw werd uitgebracht onder de titel Mijnverdriet (Uitgeverij Leon van Dorp). In 2017 verscheen bij Uitgeverij In de Knipscheer zijn monumentale roman Bitterdagen: ‘Een draaikolk van verhalen’, ‘een warreling van hallucinaties, dromen, herinneringen en flashbacks’, ‘een geweldig, ontroerend boek’.

Tijdens de Boekenweek van 10 t/m 18 maart maken diverse Limburgse schrijvers uit het fonds van Uitgeverij In de Knipscheer een rondje langs Limburgse boekhandels. In het Cultuurhuis zijn vanavond naast Peter Lenssen aanwezig: Ton van Reen, Koos van den Kerkhof en Niek Bremen. Zij zullen allen iets vertellen over hun werk, enkele passages voorlezen en na afloop signeren.« (Vorig nieuwsbericht)