Eerste Landgraafse bijenoase geopend tijdens boomfeestdag

 

 

 

Gisteren, op nationale Boomfeestdag, opende wethouder Marlies Dreissen in groengebied De Voort aan de Voortstraat/Puddelerweg de eerste bijenoase in Landgraaf. Met goede hulp van leerlingen van groep 7 van basisschool Op gen Hei werd het bij de bijenoase behorende bord op de juiste plek geplaatst. Vervolgens gingen de kinderen fanatiek aan de slag met het planten van hagen en struiken om ervoor te zorgen dat de toekomstige bijenbewoners er goed kunnen gedijen.

Basisschool Op gen Hei, IVN De Oude Landgraaf en de gemeente werden ook ‘adoptief ouder’ van drie bijvriendelijke bomen in de oase. Hiervoor ontvingen ze, uit handen van de wethouder, allemaal een certificaat. Het ter adoptie aanbieden van deze drie bijenbomen was tevens het startsein voor de realisatie van levensbomenbossen in onze gemeente. Burgers kunnen dan, ter gelegenheid van een belangrijke gebeurtenis in hun leven, een boom adopteren. In het najaar worden daarvoor in het Bert Janssenpark in Ubach over Worms  dertig levensbomen geplant. Verdere berichtgeving hierover volgt binnenkort.

Imker Joep Kleinen gaf de aanwezigen informatie over bijen en overhandigde de wethouder de eerste sticker met de tekst: ‘Bijeen voor de Bijen’. Landgraaf mag zich nu officieel een bijvriendelijke gemeente noemen.

Wethouder Marlies Dreissen benadrukt het belang van de bijenoase: ‘Als gemeente dragen we graag ons steentje bij om de hoge bijensterfte in onze provincie terug te dringen. We creëren daarom met de aanleg van oases betere leefomstandigheden voor de bijen. Naast deze bijenoase in de Voort, komen er binnenkort in Schaesberg en Rimburg nog twee bij. Dat de bijenoase ook net vandaag wordt geopend past perfect bij het thema van de nationale Boomfeestdag ‘Maak het buiten beter’. Met de kinderen en alle andere vrijwilligers hebben we de handen uit de mouwen gestoken om het samen buiten beter te maken.’

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie