Gemeente Onderbanken wil Fairtrade Gemeente worden

 

De kartrekkers van de werkgroep in Onderbanken, Alfons Hensgens van PLUS Hensgens en Marcel Richter van gemeente Onderbanken. 

Parkstad kan de eerste Fairtrade Regio van Europa worden. In verschillende Parkstad-gemeenten zet een werkgroep zich in voor het behalen van die titel, op initiatief van de PLUS supermarkten in de regio. 90% van de inwoners van Parkstad moet in een Fairtrade Gemeente wonen om de campagne te laten slagen. Gemeente Onderbanken heeft officieel besloten om zich hiervoor in te zetten. Het streven is om vóór de zomervakantie de titel Fairtrade Onderbanken te kunnen voeren.

Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden nooit onder de kostprijs worden betaald en dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn. Dus: geen kinderarbeid, geen extreem lange werkdagen, geen uitbuiting en aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen. Door een fairtrade product te kopen, draag je bij aan de ontwikkeling van mensen die hierdoor aan de armoede kunnen ontsnappen.

Fairtrade etiket Onderbanken  Een belangrijke voorwaarde voor het halen van de titel is dat winkels, horeca, bedrijven en organisaties fairtrade producten gebruiken en/of verkopen. Schenk jij fairtrade koffie aan je klanten, krijgt jouw personeel een fairtrade kerstpakket of verkoop jij fairtrade rozen? Laat dan een bericht achter op facebook.com/fairtraderegioparkstad ».

Foto Gemeente Onderbamken

Geef een reactie