Kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen in Kerkrade gebruik maken van allerlei fondsen, zoals Stichting Leergeld Parkstad, het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Dankzij die fondsen kunnen kinderen lid worden van een vereniging of meedoen aan activiteiten.

Veel mensen weten nog niet van deze fondsen. Slechts de helft van alle kinderen in Kerkrade die er gebruik van kunnen maken, doen dat ook. Wethouder Huub Wiermans wil iedereen nog een keer op deze mogelijkheden wijzen en roept alle ouders, scholen, verenigingen en alle anderen die bij kinderen zijn betrokken op om kinderen te laten meedoen aan onze samenleving.

In Kerkrade wonen 1500 kinderen bij ouders met een laag inkomen. In 2014 maakten slechts 130 kinderen gebruik van de beschikbare middelen, nu zijn er dat 750. Wethouder Huub Wiermans hoopt dat dit jaar 1000 kinderen van de regelingen gebruik maken.

De folder is verkrijgbaar bij Leergeld Parkstad en bij het Activerium. Wethouder Wiermans kreeg op 8 maart de eerste overhandigd van vertegenwoordigers van Leergeld Parkstad, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie