Roda JC Kerkrade heeft drie belangrijke punten gepakt. In Breda werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Donis Avdijaj in de 37e minuut.
Roda JC begon sterk aan het duel en was vooral in de persoon van Avdijaj een aantal keren gevaarlijk. De eerste kans voor NAC diende zich na 8 minuten spelen aan uit een hoekschop; de inzet van El Allouchi werd door Patrick Banggaard geblokt. Rai Vloet kopte een minuut later over de goal van Jurjus. El Allouchi probeerde het na 11 minuten nogmaals, maar het schot belandde recht in de handen van Hidde Jurjus. Na een kwartier leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Sadiq Umar krulde de bal naar de lange hoek, maar de bal ging gelukkig rakelings naast de goal van Roda JC. Enkele momenten later probeerde de Bredase spits het opnieuw, ditmaal lag Jurjus in de weg. Dat Hidde Jurjus in vorm was, bleek wel na een half uur spelen toen hij een vrije trap van Angelino met een knappe reflex tot hoekschop verwerkte.

Na 37 minuten spelen wist Roda JC op voorsprong te komen. Donis Avdijaj anticipeerde knap op een voorzet van Schahin, legde de bal in één beweging klaar voor zijn rechtervoet en drukte dodelijk af: 0-1 voor Roda JC.

Twee minuten na rust leek Simon Gustafson de voorsprong voor Roda JC te verdubbelen, maar zijn inzet spatte op de paal uiteen; pech voor Roda JC.
Na 58 minuten spelen raakte óók de thuisploeg het houtwerk; Sadiq Umar raakte de buitenkant van de paal in kansrijke positie. Twaalf minuten later voorkwam Jurjus opnieuw een tegendoelpunt na een knappe ingreep op een inzet van opnieuw Umar. Manu Garcia probeerde het na 74 minuten, maar Hidde Jurjus hield zijn doel schoon. Vijf minuten later had NAC-doelman Bertrams alle moeite met een inzet van Ndenge; de rebound betekende bijna een goal van Gustafson. Enkele ogenblikken later schrok de ingevallen Gyliano van Velzen en wist in kansrijke positie niet af te drukken. Twee minuten later was opnieuw Van Velzen gevaarlijk; zijn schot werd door doelman Bertrams tot hoekschop verwerkt.

Scheidsrechter Ed Janssen trok vier minuten extra tijd bij en in die extra tijd wist NAC geen doelpunt meer te maken. Roda JC pakt drie belangrijke punten in Breda en mag zich, na de interlandperiode, opmaken voor de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Geef een reactie