Thema ‘Vriendschap’

 

Het is lente. Reden voor de redactie van taalplatform YoungPoets om in samenwerking met poëziesite Meander een gedichtenwedstrijd voor jonge dichters tussen de 14 en 25 jaar te organiseren. Het thema van de wedstrijd is ‘Vriendschap’. Bij een vriendschap zijn vertrouwen en onvoorwaardelijkheid belangrijke eigenschappen. Dat zorgt voor een veilig gevoel, maar vraagt ook om kwetsbaarheid. Heb jij leuke, mooie, maffe, verrassende of moeilijke ervaringen met vriendschap en kun je die tot een gedicht vormen? Of heb je poëtische gedachten over vriendschap die je wilt delen met de rest van de wereld? Doe dan mee en schrijf een (niet eerder gepubliceerd) gedicht van maximaal 500 woorden en plaats dit vóór maandag 4 mei 2018 op www.youngpoets.nl (onder het kopje ‘publiceren’ en in de wedstrijdcategorie ‘Vriendschap’). Je maakt dan kans op de volgende prijzen:

 

1e prijs: Digitale dichtcoaching door dichter Runa Svetlikova (winnares Jo Peters poëzieprijs 2016). Onlangs verscheen haar nieuwe bundel  Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden. Ook win je twee toegangskaartjes voor het Bonnefantenmuseum, waar onder andere de expositie ‘Making money for my friends’ te zien is, de bundel Binnenplaats van Joost Baars (winnaar VSB Poëzieprijs 2018), een exemplaar van poëzietijdschrift Awater én een exemplaar van literair tijdschrift Ochtendlicht.

 2e prijs: Een jaarabonnement op poëzietijdschrift Awater, de bundel  Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden, een Plint-poëzieposter, twee toegangskaartjes voor het Bonnefantenmuseum  en een exemplaar van literair tijdschrift Ochtendlicht.

3e prijs: Een boekenbon t.w.v. € 15, de bundel Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden, een exemplaar van poëzietijdschrift Awater, twee toegangskaartjes voor het Bonnefantenmuseum  en een exemplaar van literair tijdschrift Ochtendlicht.

Let op: deelnemers moeten minimaal 14 jaar en maximaal 25 jaar oud zijn en je mag deelnemen met één gedicht.

Jury. De gedichten worden beoordeeld door twee leden van poëziesite Meander: Rob de Vos en Elly Woltjes. Verder bestaat de jury uit docent Nederlands Jaap Linde (Vrije School Parkstad) en dichter Jonathan Griffioen. De uitslag wordt rond 14 mei 2018 bekendgemaakt. Als je hebt gewonnen, ontvang je een e-mail. Heb je vragen, mail dan naar redactie@youngpoets.nl.

 YoungPoets is hét platform voor alles wat er gebeurt voor en door jonge dichters en schrijvers in Limburg (en deels daarbuiten). Op de website www.youngpoets.nl vind je gedichten en verhalen, blogberichten, een agenda vol leuke literatuuractiviteiten voor jongeren, wedstrijden én interessante links. YoungPoets is een initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg (LCL), dat zich al vanaf 1981 richt op het bevorderen van literatuur van hoogstaande kwaliteit in de provincie Limburg. Het LCL is aangesloten bij en werkt samen met het Huis voor de Kunsten Limburg.

Geef een reactie