Eieren verstoppen, eieren zoeken, ‘tietsje’ en genieten. Een jaarlijks familieritueel met Pasen, op veel plaatsen althans, ongetwijfeld ook nu weer. Als een en ander achter de rug is, trekken velen, veelal mannen, richting voetbalveld. Ook daar is niets nieuws aan, en, uiteraard, niets mis mee. En zeker niet als er, zoals dit jaar in Bleijerheide, op Paasmaandag, een aantrekkelijk affiche op het programma staat. Een ontmoeting namelijk tussen twee toppers, te weten KVC Oranje en Voerendaal.

In de vierde klasse B lijkt koploper Wijnandia onaantastbaar. Het team van trainer Kevin Nowacki gaat er, als tenminse geen wonderen gebeuren, de titel vandoor. De strijd om de plaatsen twee en drie, plekken die met zekerheid recht zullen geven op deelname aan de nacompetitie, is nog ongemeend spannend. KVC Oranje en Voerendaal zijn momenteel, samen met RKHBS, de gegadigden. WDZ zou daar ook nog bij kunnen komen.

KVC Oranje en Voerendaal treffen elkaar dus op Paasmaandag. Eerder dit seizoen, in Voerendaal, won KVC Oranje met 3-2. Die zege kwam in de slotfase tot stand en het geluk stond toen, in de tweede helft dan, aan de zijde van oranje-wit. Voerendaal zal dus gebrand zijn op sportieve revanche.

 

Oranje-wit zal zeker gewaarschuwd zijn of, zo dat nog niet zo is, worden door de technische staf. Ook als je kijkt naar de kille cijfers, blijkt Voerendaal een topploeg. Na Wijnandia heeft de ploeg de meeste doelpunten gescoord, 47 maar liefst, en slechts 6 doelpunten tegen. Dat allemaal in 15 ontmoetingen. Maar goed, de helft van die 6 tegentreffers komen op het conto van KVC Oranje, dat dus, zoals gezegd, in Voerendaal met 3-2 wist te zegevieren.

Wat op voorhand zo goed als zeker lijkt is dat de kijkers een aantrekkelijke wedstrijd te wachten staat. De aanvalskracht en productiviteit van beide teams zouden daar eigenlijk garant voor moeten staan. In Voerendaal werden die intrinsieke kwaliteiten ook nog eens omgeven met een aantal andere zaken die voetbal tot zo’n aantrekkelijk spelletje kunnen maken.  In het verslag van de heenwedstrijd wordt gewag gemaakt van passie, volle overgave, duels op het scherp van de snede, mooie combinaties, blunders, fouten en uitglijders, discutabele beslissingen en gemiste kansen.

Over gemiste kansen gesproken: een bezoek aan deze wedstrijd achterwege laten lijkt op voorhand een gemiste kans. KVC Oranje en Voerendaal heten u daarom graag welkom aan de Voorterstraat in Bleijerheide, Paasmaandag om 14.30. Normaal gesproken zult u er geen spijt van krijgen.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie