Op 1e paasdag  mocht Sv Abdissenbosch op sportpark De Lelie VV Amstenrade ontvangen. VV Amstenrade staat op een keurige 2e plek en Sv Abdissenbosch op een 5e plek.

Het was dus zaak dat er gewonnen werd op Sportpark De Lelie om zo nog meer naar boven te kijken, met 5 wedstrijden minder dan VV Amstenrade starten de zwart witte uit Abdissenbosch met volle moed.

Op een zwaar veld was het toch Vv Amstenrade die het initiatief nam en de wedstrijd naar zich toe trok, maar de Zwart witte weerde zich kranig en echt gevaarlijk kon VV Amstenrade niet worden. De mannen uit Amstenrade hadden veel moeite om door de ‘Berlijnse muur’ te komen van Sv Abdissenbosch. Abdissenbosch die de minst gepasseerde verdediging is, met 15 tegendoelpunten in van de 5de klasse B. VV Amstenrade wist er geen raad mee! Het was 3 x Rene Schmeits die mocht aanleggen voor een vrije trap maar een goed keepende Jeffrey Souren van Abdissenbosch hield het doel schoon.

In de eerste helft golfde het spel wat op en neer en we gingen dan rusten met de stand van 0-0.

In de rust gaf trainer Henk Stawenga aan dat er meer duels moesten worden gewonnen en er een tandje bijgeschakeld moest worden, er werden diverse dingen besproken in de rust en de zwart witte kwamen goed uit de kleedkamer. Uiteindelijk kregen we al snel hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, het spel golfde op en neer en echte grote kansen kwamen er van beide kanten niet. Bjorn Stinski was nog dichtbij maar meer was het ook niet. Kristian Sachniwits werd de man van de wedstrijd, elk duel won hij en speelde voor een dikke voldoende. Er werd alles aan gedaan om toch de wedstrijd te winnen er werd nog gewisseld door coach Henk Stawenga en er kwamen 2 aanvallers bij. Jordy Matzner en Tristen Hendriks hielden de verdediging van VV Amstenrade nog een kwartier goed bezig.

Uiteindelijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar en hield ieder een schamelpuntje aan dit duel over. Na afloop van de wedstrijd spraken we met coach van Sv Abdissenbosch: Henk Stawenga. Het was geen hoogstaande wedstrijd van beide ploegen. Op een zwaar veld was er veel strijd. De eerste helft vond ik Vv Amstenrade de betere ploeg, voetbalde zich er goed doorheen, wij daarintegen waren overal een stapje te laat en wonnen geen duels. Maar we hebben ons kranig staande gehouden en er waren geen momenten waar ik billen knijpend op de bank heb gezeten, het spel golfde op en neer, het was zo’n wedstrijd van, als die erin valt, die ploeg zou dan de wedstrijd winnen. We hebben toch een goed resultaat behaald en dat is 1 punt maar het liefst had ik er 3 gehad. Maar goed er is nog niks verloren er komt nu een Engels weekje aan voor ons en we gaan proberen om bij de eerste 4 plekken te komen. Vandaag hebben we al een goede stap gezet en staan we al op plek 4 dus dat is netjes en is het dus zaak om nu gefocust te blijven en zorgen dat we als groep nu zoveel mogelijk punten gaan pakken om zo onze doelstelling te behalen.