Met de zeperd tegen KVC Oranje in de benen en een blessure voor Ruben en rode kaart voor Freek rijker mochten we uit naar Brunssum. Die hadden de eerste twee wedstrijden in de derde periode en nu 3 wedstrijden op rij gewonnen dus ze waren in vorm. Door onze personele problemen konden Rick Habets en Sander Smeets hun basisdebuut maken in de competitie bij het eerste.

Na een minuut stilte voor de overleden kantinebaas van Brunssum mochten we in de voorjaarshitte op het snirkende kunstgras aan de slag. We begonnen prima en na een minuut of 2 hadden we de eerste kans toen Michel uit een voorzet van Alain over schoot. Achterin hadden we het goed op orde en Sander had het op enkele intercepties na rustig. Aan de overkant kregen we diverse mogelijkheden en dat resulteerde ook in doelpunten. De eerste was voor Brian die binnen schoot uit de lucht op aangeven van Michel. Vlak voor rust verdubbelde Michel de voorsprong na een dieptepass van Paul. Vlak voor rust kon hij op voor de 0-3 maar de keeper stond paraat. Na de rust kwam er meer ruimte, maar even sloeg het momentum om waardoor Brunssum balbezit en diverse mogelijkheden kreeg.

Sander stond echter tweemaal paraat en ook de verdediging was in de overige situaties net op tijd om schade te voorkomen. De bevrijdende 0-3 kwam er toch. Alain gaf voor van rechts en Paul werkte de bal uit de lucht knap binnen in de kruising. Vlak voor tijd liet Alain zijn tweede assist noteren. Zijn steekpassje werd door Michel langs de keeper gewipt waarna hij kon binnen schuiven voor zijn tweede goal. Cas stoomde nog op voor de 0-5 maar hij schoot net voorlangs. 0-4 en volgende week RKHBS thuis, een belangrijke pot in de strijd om de promotie.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.