Donderdag speelt Vaesrade, middenmoter in 4B, een inhaalduel. Op bezoek komt deze keer KVC Oranje uit Kerkrade.

Pasen ligt weer achter ons. De periode met mooi(er) weer is inmiddels aangebroken. Het wachten heeft geloond. Omstandigheden die een bezoek aan een voetbalwedstrijd, ook op een doordeweekse avond, normaal gesproken aangenaam maken. Aangenaam langs de lijn vertoeven, zeg maar, met een lekker voorjaarszonnetje. schijnend aan een helderblauwe hemel.

Zoals gezegd, Vaesrade staat momenteel in de middenmoot. De ploeg van trainer Paul Bisschops, Feyenoord-supporter sinds het winnende doelpunt van ‘brilletje’ Joop van Daele in de wereldbekerfinale tussen de Rotterdammers en Estudiantes de la Plata in de Kuip in 1970 (1-0), die eind vorig jaar zijn contract als hoofdtrainer verlengd zag, zal graag willen winnen van KVC Oranje. Eenvoudig zal dat niet worden. Nieuwkomer KVC Oranje, vorig seizoen kampioen in 5B, doet het tot nu toe uitstekend, met als fraai tussenresultaat een mooie tweede plek op de ranglijst.

Vaesrade heeft de meeste punten in thuisduels vergaard. Alleen van WDZ (1-3), Wijnandia (0-4) en RKHBS (0-2) werd in eigen huis verloren. SV Brunssum (1-0), Rood Groen LVC’01 (6-0), SV Geuldal (3-1) en Kakertse Boys (4-2) werden in Voasje verslagen.

KVC Oranje is bezig aan een reeks van vier uitwedstrijden. Tegen SV Geuldal (1-3) en Passart-VKC (0-11) won de ploeg van trainer Paul van Putten afgetekend. Vaesrade is de derde opponent in de reeks. Uiteraard wil KVC Oranje met een overwinning op Vaesrade haar tweede plaats op de ranglijst verstevigen.

Al met al zullen er donderdagavond op Sportpark Op de Vijfbunder twee ploegen de strijd met elkaar aangaan met als doel drie punten. Aan een gelijkspel lijkt niemand echt veel te hebben. Daarom mag een aantrekkelijk duel worden verwacht. Vaesrade en KVC Oranje heten u graag welkom. Het duel begint om 19.30 uur.

Foto®parkstadactueel/Lucho carreno

 

Geef een reactie