Het 2-wekelijks journaal houdt Parkstad op de hoogte over IBA

IBA Actueel is een tv-journaal dat de bewoners van Parkstad met korte bijdragen op de hoogte houdt over IBA. De vierde aflevering van IBA actueel is vanaf 11 april te zien bij Streekomroep LOO TV, Omroep Nuth en Omroep Landgraaf. Uiteraard wordt het journaal ook uitgezonden op de sociale mediakanalen van IBA.

Van duurzaamheid tot oude ambachten In aflevering 4 van IBA Actueel gaan we op pad met ‘Mister Duurzaam’ en voormalig

directeur van de Gulpener Brouwerij, John Halmans. Samen bezoeken we de Reus van Schimmert. In de voormalige watertoren krijgt duurzaamheid veel aandacht. Zo komt er een marktplaats voor streekproducten, een smaaktheater, een proef- en 4D-belevingsruimte en een brasserie, die uiteraard gebruik zal maken van streekproducten. Bovendien is in de vierde aflevering van IBA Actueel aandacht voor een bijzonder IBA-project in Slot Schaesberg. Waar jonge mensen op bijzondere wijze kennis konden maken met dit project. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe een smid zijn vak uitoefende. Het slot wordt in een periode van 20 tot 25 jaar herbouwd. Daarvoor zijn veel vakmensen nodig, maar de herbouw biedt ook de kans om vakmensen in oude ambachten op te leiden. Benieuwd naar welke IBA-projecten nog meer voorbij zullen komen in IBA Actueel. Volg IBA

Actueel via de Streekomroep LOO TV, Omroep Nuth of Omroep Landgraaf of online op de social media kanalen van IBA en ontdek de toekomst van Parkstad.

Geef een reactie