Alweer een kleine, maar wel heel zure thuisnederlaag voor UOW ’02 !

UOW ’02 en Hellas wisten al voor aanvang van de wedstrijd, dat vandaag alleen maar een overwinning telde om op de ranglijst uit de zorgen te komen. Beide teams knokken nog steeds voor een veilige plek. Hellas begon veel feller in de duels en straalde als team meer de wil uit om te winnen. De beginfase was dan ook heel duidelijk voor Hellas en met dank aan keeper Sandro Aruvaino, die herhaaldelijk moest ingrijpen om de spitsen van Hellas het scoren te beletten, was het nog steeds 0-0.  Pas in de 21e minuut lukte het Joep Weijers de eerste goede UOW ’02 aanval op te zetten.  Middels een combinatie met Ronald Geuskens speelde hij de bal strak op Daan Dela Haije, wiens schot echter nog de juiste richting miste. In de tegenaanval kwam Reno Baggen, na een goede steekbal, alleen voor Sandro Aruvaino, die de lob van Baggen echter goed pareerde. Iets later een snelle UOW ’02 combinatie. De pass van Patrick Maenen op Ronald Geuskens was goed, maar Ronald had wat teveel tijd nodig en keeper Arnold Linden kon de bal stoppen. Ook de goede breedtepass van Daan Dela Haije werd even later door Michel Briels en Edwin van Els gemist. De ruststand bleef dan ook 0-0.

In de 2e helft bleef het spel van UOW ’02  stroperig en was de eindpass zelden goed. Het haperde reeds in de opbouw van de aanval. Steeds weer waren de linies te ver uit elkaar en was de afvallende bal bijna altijd voor het stugge Hellas. In de 50e minuut ging een goed schot van Ronald Geuskens voor langs het doel. In de 58e minuut was een goede hard genomen indraaiende vrije trap van Maiko van Geffen tegen de kruising van het UOW ’02 doel een echt hoogtepunt in deze matige vertoning. Daarna was UOW ’02 nog gevaarlijk door een drie tal corners achter elkaar, die echter ook niet de gewenste treffer opleverden.

Het leek dan ook op een doelpuntloze puntendeling uit te draaien, want beide teams misten de kracht om na de zware “engelse weken”nog tot grote kansen te komen. Echter in de 87e minuut was het een kopbal van Michel Rongen, die door de handen van de verder goed keepende Sandro Aruvaino glipte. Zoals altijd is een keepersfout meestal een doelpunt en dat was het nu ook 0-1. Dit was tevens de eindstand en Hellas was vandaag de gelukkige, maar over de hele wedstrijd gezien ook de verdiende winnaar van een matige voetbalwedstrijd.

UOW ’02 zal nu in de komende 5 wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om uit de degradatiezone te blijven. Te beginnen met de Landgraafse derby tegen het sterke SVN, dat zowel in de stand als in de 3e periode nog meedoet om de prijzen.

Kom op UOW ’02 , wij willen de winnaarsmentaliteit terugzien in het hele team!

Foto’s: Archief Parkstad Actueel/Tom de Cock