Film Bankier van het verzet is te zien in het filmhuis de Spiegel

 

 

Nederland, 2017 / 123 minuten

Regie: Joram Lürsen

Met: Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma

In het kader van 4 en 5 mei.

 

 

 

 

 

 

Donderdag 3 mei / 20.00 uur   TICKETS

Vrijdag 4 mei / 20.00 uur        TICKETS

Zaterdag 5 mei / 20.00 uur      TICKETS

 

 

 Joram Lürsen (Het Verlangen, Publieke Werken, Alles is Liefde) verfilmt met Bankier van het Verzet het waargebeurd verhaal over dé onbekende verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog: Walraven van Hall. Met de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis maakte hij tientallen miljoenen guldens buit om zo het verzet te financieren.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet

 Artikel Bankier van het Verzet NRC.

Interview met regisseur Joram Lürsen.

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

 

 

Geef een reactie