Hoofdmenu

Makkelijker melden over veiligheid in de buurt

 

Wat doe je als bewoner als je in je buurt iets ziet wat verdacht is? Waar kun je terecht om het te melden? Dat zijn vragen die je je niet meer hoeft te stellen als je de vernieuwde Heerlen-app installeert. Want deze app is nu uitgebreid om het melden van situaties die niet pluis zijn makkelijker en efficiënter te maken.

Gebruikers van de app kunnen snel een melding maken van dingen die zij zien in de buurt en rechtstreeks versturen naar de meldkamer. Tegelijkertijd wordt er een berichtje gestuurd naar alle buurtbewoners die de app ook hebben geïnstalleerd. Zo weet iedereen dat er iets aan de hand is.

De meldkamer beoordeelt wat er met de melding moet gebeuren. En schakelt als dat nodig is de BOA, wijkagent of politie in. De app zorgt er door een paar eenvoudige invulschermpjes ook voor dat er een goede omschrijving gegeven wordt van wat er gebeurt, van de ‘verdachte’ en van de plek. Ook kan er eenvoudig een foto bijgevoegd worden. Andere buurtbewoners kunnen de melding eventueel aanvullen als zij meer informatie hebben en de wijkagent en Boa kunnen vragen stellen of aangeven hoe afgehandeld is.

App installeren?

De app geeft dus meer mogelijkheden om gezamenlijk de buurten veiliger te maken door betere en directe meldingen. Vind je een veilige buurt belangrijk? Installeer dan de Heerlen-app. Dat kan via de link en instructie hieronder, of u kunt hulp vragen bij de stand van de gemeente/buurtaanpak in de Geleenstraat tijdens de Veiligheidsdagop 12 mei.

De Heerlen app is beschikbaar voor IOS en Android via de:

Om gebruik te maken van buurtpreventie, moet u zich vervolgens eenmalig aanmelden voor uw buurt. Volg hiervoor de instructie (download pdf).

Bekijk ook de andere mogelijkheden

Overigens kunt u ook melding in de openbare ruimte doen via de app. Of een afspraak met de gemeente maken voor bijvoorbeeld het venieuwen van uw paspoort. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina over ‘meldingen via Heerlen app‘.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno