DURF JIJ MIDDEN IN DE NACHT DE NATUUR IN?

 

Ben je ooit midden in de nacht de natuur in getrokken? Grote kans van niet. De meeste gebieden zijn op dat tijdstip niet toegankelijk. Maar binnenkort wel! Want je kunt je inschrijven voor de wandeling van de Midzomernachtloop op de Brunssummerheide in de nacht van 16 op 17 juni 2018 – georganiseerd door Natuurmonumenten.

 

Tijdens de Midzomernachtloop worden er in allerlei gebieden van Natuurmonumenten door het hele land wandelroutes georganiseerd van 2 tot 42 kilometer. Zo is er voor iedereen wel  een geschikte route in de buurt. Op de Brunssummerheide is een route van ongeveer 8 kilometer uitgezet. Wandel door het bos en over de heide, bewonder prachtige nachtvlinders, luister naar de verhalen van de boswachter over de nachtdieren of rooster marshmellows boven het kampvuur. Wie denkt dat zo’n loop in het donker snel verveelt, heeft het mis. ‘s Nachts wemelt het van het leven in het bos. En als je geen hand voor ogen ziet, beleef je de natuur op een andere manier. Je zintuigen gaan namelijk anders werken. Hoe? Dat ervaar je door zelf mee te doen. De midzomernachtloop sluit je op de Brunssummerheide bijzonder sfeervol af op het nachtterras van restaurant Schrieversheide dat speciaal voor ons open blijft. IKEA Heerlen trakteert alle deelnemers in het kader van ‘Midsommar’ op een heerlijke midnightsnack.

 

Een extra bijkomstigheid: met je deelname aan de Midzomernachtloop help je de natuur een handje. De opbrengst van donaties gaat naar natuurbeheer, zodat iedereen kan blijven genieten van al het moois dat in Nederland te zien is. Fijn voor de mensen die de natuur in willen, goed voor dieren en planten die er wonen en groeien.

Informatie en aanmelden De starttijden van de Midzomernachtloop op de Brunssummerheide liggen tussen 22.30 uur en 23.30 uur. Je loopt op eigen gelegenheid en komt onderweg op verschillende plekken posten tegen. Wil je meelopen, dan moet je vooraf online een kaartje kopen. Er zit een maximum aan het aantal deelnemers dat mee kan lopen, dus wees er op tijd bij. De opbrengst van je kaartje, € 14,50 voor volwassen en € 7,50 voor kinderen, gaat volledig naar de natuur.

Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl.

Over Natuurmonumenten
Natuur is van iedereen en toch ook van niemand. Juist daarom is het belangrijk dat ze goed wordt beheerd. Rond 1900 trokken de eerste Nederlandse natuurbeschermers er met de fiets op uit. Niet alleen uit pure belangstelling, maar ook uit bezorgdheid. Uiteindelijk resulteerde dat in de vereniging Natuurmonumenten, die inmiddels al 355 natuurgebieden en waardevolle landschappen met monumentale gebouwen beschermt. Dat doet de organisatie door natuur aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken voor iedereen. En dat al sinds 1905, met zo’n zevenhonderd medewerkers en met steun van vrienden, duizenden vrijwilligers, leden en bedrijven. Meer weten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl.

Foto Natuurmonumenten Brunssummerheide Midzomernacht

 

Geef een reactie