Bakkersevenement voor het hele gezin

 

Op zaterdag 9 juni staat het centrum van Geleen voor de 4de keer in het teken van ‘Heel Geleen Bakt’. Een door Centrummanagement Geleen georganiseerd evenement. Voor het eerst vindt het evenement niet plaats in oktober, maar in juni – in samenwerking met de Marcellinus & Petrus Feesten.

 Bakken is nog steeds populair! Jezelf of een ander verwennen met overheerlijke vlaaien, taarten of cupcakes. Op deze zaterdag staat alles in het teken van bakken en het ambacht van het bakken. Lokale bakkerijen uit Geleen laten je het ambacht zien zoals dit al jaren wordt uitgeoefend. Zo kun je onder andere met eigen ogen zien hoe brood, vlaai en speculaas in allerlei varianten worden gemaakt en gebakken. Er wordt ter plekke zelfs gebakken in een ouderwetse ‘sjansenoven’.

 

Het thema van dit jaar is aardbeien en vers fruit. Dus ben jij dol op aardbeien en vers fruit en wil je met eigen ogen zien waar een lekkere aardbeienvlaai aan moet voldoen? Kom dan tussen 11.00 en 16.00 uur naar het paviljoen van de MP Feesten op de Markt in Geleen. Op deze zaterdag kunt u tevens, tegen een scherpe actieprijs, een echte ‘Spaanse MP-vlaai’ op de kop tikken. Een overheerlijke frisse abrikozenvlaai met deze warme temperaturen.

Hierbij geldt wel: zolang de voorraad strekt, OP=OP!


Buiten alle ambacht die te zien is, kunnen kinderen bij de stand van Deleukstetaartenshop zelf hun eigen knapkoek versieren. Doe je dat naar behoren, dan ontvang je een officieel Heel Geleen Bakt-certificaat.

 Krijgt u onverhoopt dorst van het proeven van al dat lekkers? Voor alle warme dranken kunt u terecht bij onze barista. Ook aan fris of een speciaal-biertje is gedacht.

 ‘Heel Geleen Bakt’ wordt mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Cornelissen, Dukers, dé bakker, Bakkerij Eussen, Bakkerij Mestrom, Deleukstetaartenshop Geleen, Rousseau Chocolade Geleen, de Sókkerbekkerie, Centrummanagement Geleen en de Marcellinus & Petrus Feesten.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Davey Nieuwendijk van het Centrummanagement Geleen via d.nieuwendijk@cmgeleen.nl.

Foto’s organisatie ‘Heel Geleen Bakt’ rechtenvrije foto’s over hét bakkersevenement van Geleen

 

 

Geef een reactie