Op de foto SGA team EBC Schneider

 

 

215. Zoveel werkzoekenden hielp het SGA (Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling) in de afgelopen twee jaar aan een baan over de grens. Ruim boven de eis van de provincie, die het project financiert.

“Maar wel in de lijn der verwachting”, zegt verantwoordelijk wethouder Dion Schneider. “We wisten dat het SGA een succes zou worden. Er zijn veel mensen die in eigen land moeilijk werk vinden, maar voor wie werkgevers aan de andere kant van de grens staan te springen. Dat geldt voor Nederland en voor Duitsland. Dankzij het SGA kunnen we werkgevers uit beide landen koppelen aan de geschikte arbeidskrachten. Daarvoor wil ik ook het team SGA een dikke pluim geven. Zij begeleiden werkzoekenden en werkgevers het hele traject, van het intakegesprek tot de afhandeling van administratieve zaken.”

Het SGA is in 2016 gestart bij wijze van proef van twee jaar en bemiddelt voor werkzoekenden in heel Zuid-Limburg die interesse hebben in een baan in de Euregio Maas-Rijn. Het SGA is gehuisvest in het Eurode Business Center. De gemeente Kerkrade is gastheer. Partners zijn onder meer Podium24, WerkgeversServicepunt-Parkstad en Grensinfopunt Aken-Eurode, UWV en Arbeitsagentur Aachen-Düren. Door het succes van SGA Kerkrade is dit jaar in Maastricht een SGA opgericht voor de Nederlands-Belgische arbeidsmarkt.

Foto en tekst  Gemeente Kerkrade

Geef een reactie