TalentEvent voor de leerlingen van beroepscollege Holz in Kerkrade

Op donderdag 31 mei konden de leerlingen van het Beroepscollege de hele schooldag genieten van een groot aantal culturele workshops waarin zij hun talent kunnen ontdekken. Plezier, samenwerken, ontdekken en creëren staan voorop in uiteenlopende en boeiende activiteiten. Het geleerde werd gepresenteerd aan medeleerlingen in het theater in HuB Kerkrade op vrijdag 1 juni 2018.

De workshops komen uit de koker van een samenwerkingsverband dat bestaat uit de culturele instellingen uit Kerkrade zoals de Vrije Akademie, de muziekschool, dansschool Move van Ton Greten, Parkstad Limburg theaters, de bibliotheek, Abdij Rolduc, welzijnsinstelling Impuls en het Continium. Het is de eerste keer dat deze samenwerking zo breed wordt opgepakt. Het is de intentie van de projectgroep om dit TalentEvent in de vorm van een talentcarrousel ieder jaar te laten plaats vinden en te verbinden met alle basisscholen, naschools aanbod en het voortgezet onderwijs in Kerkrade. Het is de wens om kinderen in Kerkrade de mogelijkheid te bieden hun talent te ontdekken in dans, beeldende kunst, literatuur, muziek, toneel en cultureel erfgoed. Door hen gedurende hun schoolcarrière hiermee structureel in aanraking te brengen bieden de genoemde partijen uit Kerkrade hen deze mogelijkheid.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie