Onlangs werd het tweede elftal van KVC Oranje, de ploeg van vertrekkend trainer Baas Stofberg, kampioen in de vierde klasse reserve. Promotie was daarmee een feit. Als het een beetje meezit, kan ook het derde van oranje wit de titel pakken, in een andere vierde klasse. De bekerfinale twee weken geleden ging jammer genoeg verloren. ZSV 4 uit Deurne bleek te sterk. Het werd in Oeffelt 3-1 voor de Brabanders. Wellicht komt er nu een kans om alsnog een feestje te bouwen.

We kijken eerst even naar de stand kijken om de situatie te beoordelen. Koploper is nu Wijnandia 2. Dat team is klaar en heeft na 20 duels 48 punten behaald, met een doelsaldo van +63. KVC Oranje heeft 46 punten uit 18 duels en een doelsaldo van +29. Derde op de ranglijst is SV Hulsberg 2 met eveneens 46 punten, een doelsaldo van +50, maar wel a 19 wedstrijden te hebben gespeeld.

Wat betekent dat en wat staat er nog op het programma? Komende zodag gaat KVC Oranje op bezoek bij Passart/VKC 2. Wordt dat duel,dat begint om 12.00 uur, gewonnen, dan is Wijnandia kansloos voor de titel en heeft KVC Oranje in het laatste duel, komende dinsdag in Hulsberg (19.30) voldoende aan een gelijkspel. De voorsprong op Hulsberg bedraagt dan immers 3 punten. Dat laatste duel duurt overigens nog maar 7 minuten. Eerder werd namelijk na 83 minuten gestaakt. Indien KVC Oranje bij Passart VKC verliest of met een gelijkspel genoegen moet nemen, dan, is een zege in Hulsberg vereist.
Spanning volop dus in de absolute slotfase van de competitie. Reden voldoende ook, zo lijkt, voor de supporters om onze ‘oude rotten’ van het derde zondag en/of dinsdag een hart onder de riem te gaan steken.

Foto KVC Oranje

Geef een reactie