Een gepassioneerd schrijver van filmversies voor de visueel gehandicapten, ontmoet een oudere fotograaf die langaaam blind wordt.

Japan, 2017 / 101 minuten
Regie: Naomi Kawase
Met: Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji e.a.
Ondertitel: Nederlands

 

 

 

Vrijdag. 22 Juni / 20:00 uur

 

Fijnzinnig Japans drama zoals alleen Naomi Kawase dat kan maken, over herinneringen, het accepteren van verlies en de zoektocht naar schoonheid. Haar elegante film draaide in de competitie van het Cannes filmfestival en won daar de Oecumenische Juryprijs.

De gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase (o.a. The Mourning Forest, An, Still the Water) volgt in haar nieuwste film Misako, een gepassioneerd schrijfster van audiobeschrijvingen voor slechtzienden. Tijdens een filmvertoning met testpubliek worstelt ze met het perfectioneren van haar woorden en krijgt ze de wind van voren van de fotograaf Masaya, die langzaam zijn gezichtsvermogen verliest. Zijn fotografische werk brengt bij Misako allerlei herinneringen naar boven. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien en gaan ze op de tast op zoek naar houvast en schoonheid in een vergankelijke wereld. Zoals een van de personages zegt: ‘Niets is mooier dan wat onder onze ogen verdwijnt.’

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie