De eerste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019 zit er alweer op voor Roda JC. In Kerkrade, op bezoek bij vierdeklasser KVC Oranje, werd door de ploeg van trainer Robert Molenaar met 12-0 gewonnen.

Een heel jeugdig Roda JC, zonder Nathan Rutjes,Celestin Djim en Livio Milts, maar wel met de van Club Brugge overgekomen Niels Verburgh in de gelederen, greep van meet af aan het initiatief en voerde de score met een zekere regelmaat op naar de cijfers 12-0, waarbij de doelpunten gelijkmatig over beide helften verdeeld waren.

Zo’n 1000 toeschouwers waren op het oefenduel afgekomen. De meesten gingen tevreden naar huis. Her fraaie weer speelde mee en een gezellige entourage eveneens. Daarnaast kregen de vooral hondstrouwe Roda-aanhangers een aantal fraaie acties en  doelpunten voorgeschoteld. Met name Gyliano van Velzen wist af en toe de show te stelen met fraaie solo’s en een dito afronding. Uiteraard probeerde thuisclub KVC Oranje iets terug te doen, maar hoofdzakelijk bleef het voor oranje-wit toch bij verdedigen. Geen schande uiteraard voor een ploeg die uitkomt in de vierde klasse.

Mario Engels was de maker van de eerste van het dozijn treffers voor de mannen uit het Parkstad Limburg Stadion. Hij tekende ook voor de 0-6 ruststand en de eindstand. Mohammed El Makrini, Jannes Vansteenkiste, Thomas Paumen, Mart Remons, Gyliano van Velzen (3x), Nicky Souren en Mitchel Paulissen waren de andere doelpuntenmakers. Komende woensdag, om 18.30, speelt Roda JC tegen Alemannia Aachen. Dat duel wordt afgewerkt op het complex van Rood Groen LVC’01, in Lemiers.

Foto Werner Nijssen (KVC Oranje)

Geef een reactie