Een gezonde leefstijl verkleint het risico op dementie. Niet veel mensen weten dit. Dat moet veranderen. Daarom is de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ gestart. Tot begin 2019 zijn in de hele provincie allerlei activiteiten in het teken van gezonde hersenen.

Het Alzheimer Centrum Limburg (van de Universiteit Maastricht) lanceerde de campagne op 17 maart in Continium discovery center in Kerkrade. Op de website wezijnzelfhetmedicijn.nl kun je zien wanneer bij jou in de buurt activiteiten zijn waarbij je kunt aansluiten. Zo is er op 19 september een lezing in het Raadhuis over dementie.

MijnBreincoach app. Al meer dan 5000 mensen gebruiken de app MijnBreincoach waarmee je kunt zien hoe gezond jouw hersenen zijn. De app geeft eenvoudige tips over hoe je meer kunt bewegen, gezonder kun eten, stress kunt vermijden en op welke manieren je nieuwsgierig kan blijven in het leven. De app helpt bij het zetten van kleine en haalbare stappen naar een gezondere leefstijl en gezondere hersenen. De app is ook beschikbaar als website op de computer.

Vriendencampagne.Gemeente Kerkrade is vriend van de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ van Alzheimer Centrum Limburg en steunt het initiatief. “Deze campagne sluit aan op de actiepunten van het college: samen werken aan een gezonde leefstijl voor een betere kwaliteit van leven”, zegt wethouder Leo Jongen (Volksgezondheid, Maatschappelijke zorg). “Ik nodig andere bedrijven en instellingen ook uit voor het vriendenprogramma.”

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie