Van vrijdag 6 tot en met zondag 10 september wordt de aloude burcht van Nideggen weer omgetoverd tot een Open-Air-Arena voor 2000 bezoekers tijdens het Euregionaal bekende festival  Bühne unter Sternen. Met zes bijzondere concerten en aansprekende artiesten is ook de editie 2018 is een autoritje van 50 minuten van Parkstad naar de Eifel meer dan waard. 

 

 

    

 

Foto Maceo Parker: Philip Ducap

 

Grote namen in Nideggen, maar de wellicht allergrootste is wereldster Maceo Parker. De saxofoon grootmeester Parker, die zaterdag 8 september optreedt, is een fenomeen die in elk van zijn 200 concerten jaarlijks tot het gaatje gaat en zijn publiek begeestert. Parker die de Bühne deelde met supersterren als Prince en James Brown, the Godfather of Soul, is een van de meest gerenommeerde en invloedrijke jazz- en funkmuzikanten ter wereld. Hij had een groot aandeel in wereldhits als ‘Sex Machine’en ‘I Got You (I Feel Good).. Maceo, ich möchte, dass du bläst“, stachelte der „Godfather of Soul“ James Brown

 

 

 

 

Foto Kelly: Chris Bucanac

 

 

De aftrap van de concertreeks is donderdag 6 september aan de populaire Angelo Kelly&Family. ‘Irish Summer’en vele andere bekende hits zullen de revue passeren.

 

 

 

 

 

Foto Original Gypsies of Camargue: FIFOU

 

Vrijdag 7 september zijn de Gipsy Kings te gast. Met Patchai Reyes, Canut Reyes, Paul Reyes en Chico is de originele band sinds kort weer verenigd. De rasartiesten etaleerden recent nog hun onverminderd grote kunnen in de Royal Festival Hall, in London. Ook in Niedeggen zullen ze met hits als ‘Bamboleo en ‘Volare’ de boel plat spelen.

 

 

 

 

 

Foto Musicalgala: Eva Fesser
Foto Vicky Leandros: Walter Kober

Zaterdag 9 september staat om 11.30 met ‘The Magic of Musicals’ een aanrader voorstelling voor de hele familie op het programma. In de avonduren betreedt Vicky Leandros de  ‘Bühne unter Sternen.’ De  geboren Griekse behoeft weinig introductie. Sinds haar Grand-Prix-zege in 1972 realiseerde ze  40 Top Tien-Hits in Europa, Canada en Japan. Kortom een wereldster, die al decennialang internationaal de massa’s begeestert. Ook in Nideggen zullen haar grote Schlagers ongetwijfeld massaal worden meegezongen.   

 

 

 

 

adel_tawil_pressefoto_01_tourmotiv_72dpi_RGB_olaf_heine

 

Ook de afsluiter op zondag  10 september is een grote naam in de muziekbranche. Popzanger Adel Tawil zegt van zichzelf  dat hij de songs die hij zingt zelf leeft. In de stemmingsvolle ambiance van burcht Nideggen wil hij het onder bewijs stellen. „

 

 

 

Programma in overzicht:

  1. september, 20.00: ANGELO KELLY & FAMILY
  2. september, 20.00: THE ORIGINAL GYPSIES OF CAMARGUE
  3. september, 20.00: MACEO PARKER
  4. september, 11.30: THE MAGIC OF MUSICALS
  5. september, 20.00: VICKY LEANDROS LIVE
  6. september, 20.00: ADEL TAWIL

Kaarten en meer informatie via: www.buehne-unter-sternen.de

Geef een reactie