Roda JC verliest laatste oefenduel van Al-Batin F.C.

Roda JC heeft haar laatste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met 0-1 verloren van Al-Batin F.C.

Hoofdtrainer Robert Molenaar had een basisplaats ingeruimd voor de onlangs aangetrokken schaduwspits Ba-Muaka Simakala. De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen creëerde verschillende mogelijkheden maar het was Al-Batin dat op voorsprong kwam. Al na 8 minuten spelen schoot Fahad Al Johani de bal in het Kerkraadse doel.

Hierna was het vooral de thuisploeg die het spel maakte. Een schot van Engels werd uiteindelijk eenvoudig door de doelman gepakt en een kopbal van Werker ging rakelings over de lat. Vlak voor rust werd een goed genomen vrije trap van Milts door de doelman gestopt.

Direct na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij. Mario Engels probeerde het wederom met een vrije trap, ook dit keer zat de doelman er goed bij en verwerkte de bal tot hoekschop. Ondanks het aanvallende spel en de gecreëerde kansen wist Roda JC niet meer te scoren. Eindstand na 90 minuten voetbal: 0- 1.

Volgende week vrijdag (17 augustus) speelt Roda JC haar eerste competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie. Om 20.00 uur wordt er in het Parkstad Limburg Stadion afgetrapt tegen de kampioen van vorig seizoen, Jong Ajax. Tickets zijn eenvoudig te koop via rodajc.nl/tickets.