Ouderen, dank zij Mark Kerpentier, op Safari naar GaiaZoo Kerkrade

 

 Onlangs beleefde Tiny Raats Heerlerheide hierdoor de dag van haar leven

 

Wie in Heerlerheide e.o. de naam Mark Kerpentier laat vallen weet dan dat het een sociaal bewogen persoon betreft. Iemand met het organisatiehart op de juiste plaats. Bovendien is Mark helemaal hoteldebotel van motorrijden in binnen- en buitenland. Dientengevolge is het dan ook niet zo verwonderlijk dat hij als organisator zich volledig inzet om ouderen en mensen met een lichte beperking op 1e Pinksterdag, middels een heuse zijspanrit/trike-rit,  een dagje onvergetelijk motorplezier te bezorgen met vele lieve lachende mensjes.

Maar Mark Kerpentier heeft nog ander organisatietalent op zijn “pijl en boog”. En zeker van groot belang en jawel hoor het gaat weer over de oudere medemens. Mark heeft hier een zwak voor. Schitterend toch. Zijn lovenswaardig idee, ontsproten in zijn creatieve brein, betreft zijn voornemen om, indien mogelijk, eens per maand met één ouder koppel of een ouder alleenstaande op bezoek te gaan naar GaiaZoo in Kerkrade. Daarvoor kan eenieder uit een wijk aan hem doorgeven wie hiervoor in aanmerking komt. Opgave dient te geschieden telefonisch 06.53333757/SafarieGaiaZoo@gmail.com. Doen dus want Mark wacht nog steeds op vervolg aanmeldingen. Uiteraard dient er een begeleider mee te gaan om voor vervoer te zorgen en kan evt. voor 50% van de entreekosten meegaan op Safari.

Enige tijd geleden vond er in dit kader een leuk verlopen GaiaZoo bezoek plaats. Dit maal betrof het mevrouw Tiny Raats (78) woonachtig in Heerlerheide. Tiny is oorspronkelijk afkomstig uit Maastricht. Ruim 20 jaar verzorgde zij met veel overgave haar demente echtgenoot en is 18 jaar bij vereniging De Zonnebloem en een Brunssums zangkoor. Bovendien is  ze gek van wielrennen (Dumoulin/Kruiswijk).

Eenmaal per maand gaat ze ook nog naar Bloemenhart Brunssum. Voor al deze besognes meende dochter Edmé er goed aan te doen om haar moeder, via dit GaiaZoo project van Mark Kerpentier, te verrassen en een plezier te doen. Achteraf gezien zeker geslaagd. Edmé is een grote fan van Formule 1 rijder Max Verstappen Samen met echtgenoot is ze ook naar diverse races geweest waaronder Hongarije en Spa.

Terug naar GaiaZoo. Voor dit bezoek was ook schrijver dezer uitgenodigd om erbij te zijn om uiteraard verslag te doen. Niet zo moeilijk omdat hij Tiny Raats al vele jaren kent. Samen met Mark werd, onder heel goede warme weersomstandigheden, richting GaiaZoo gereden om bij de ingang te wachten op de komst van Tiny Raats en haar dochter Edmé Kuypers.. Het wachten duurde niet lang toen moeder en dochter arriveerde. De gezichten van Tiny en Edmé gaven duidelijk aan dat ze met veel plezier naar GaiaZoo waren gekomen.

Niettemin was er bij Tiny nogal wat spanning te merken. Niet zo verwonderlijk eigenlijk, want dochter Edmé gaf aan dat haar moeder slecht had geslapen. Zenuwen uiteraard wat er vandaag op haar zou afkomen en natuurlijk de 1e keer dat zij GaiaZoo bezocht. De spanning werd echter gebroken toen Tiny van Mark een echter Safarihelm kreeg overhandigd. Deze komt boven haar bed of in de serre te hangen liet Tiny weten. De ban was gebroken en luidde het: op Safari naar de diertjes. De benaming All You Need is Love paste hier uitstekend bij. Het werd een geweldige onvergetelijke wandeling door GaiaZoo. Tiny keek haar ogen uit naar alle soorten grote en kleine dieren die thuis zijn in GaiaZoo. Ze genoot met volle teugen en haar dankbare ogen naar haar dochter lieten overduidelijk blijken dat ze vandaag de dag van haar leven had. Tijdens een drankpauze liet ze dit ook duidelijk blijken.

Overigens heeft bezoek GaiaZoo zo goed bevallen dat Tiny met dochter Edmé nadien nog op bezoek is geweest in Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn om ook daar kennis te maken met andere dieren. Dus binnen korte tijd grote bewondering voor de dierenwereld.

Niet alleen Tiny en Edmé, maar ook organisator Mark Kerpentier keerde met een warm tevreden gevoel terug naar huis. Maar alvorens weer thuis te zijn werd tot besluit nog Brasserie Leef Corneliusplein aangedaan om even culinair te genieten. Mark hoopt uiteraard toch nog op nieuwe aanmeldingen.

Foto’s © Callie Steijaert

Geef een reactie