Een sterk verjongd UOW ’02 boekte een verdiende overwinning, de eerste in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, in de tweede bekerwedstrijd bij Schinveld.

 

Uiteraard loopt nog niet alles op rolletjes, maar het waren vooral de jonkies die lieten zien dat ze er aankomen. Kai Hintjens, Daan Dela Haye, Tom Dautzenberg speelden een goede wedstrijd en zullen zich tijdens het seizoen zeker nog verder ontwikkelen.

 

De beginfase was zeker niet het beste deel van de wedstrijd bij UOW ’02 en het was dan ook Schinveld dat al snel de 1-0 liet aantekenen. De UOW ’02 defensie stond er bij en keek er naar! Trainer Zagar gaf al snel aan dat er sneller, beter en met meer passie gespeeld moest worden. Toen dat ook gebeurde vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom.

Het was Daan Dela Haye 2x, Lars Peters (penalty), Tom Dautzenberg en Patrick Maenen die de ruststand van 2-5 op het scorebord zetten. Tussendoor had Schinveld nog een penalty verzilverd.

Na de rust was UOW ’02 duidelijk het betere team , maar liet onze verdedigingslinie toch nog diverse steekjes vallen en was de onderlinge coaching en rugdekking vaak heel matig. Schinveld kreeg nog diverse kansen, maar de goed keepende Sandro Aruvaino liet nog maar één tegengoal toe. Aan de andere kant had UOW ’02 ook nog enkele goede kansen, maar alleen de terechte strafschop, na een grove overtreding op Daan Dela Haye, werd nog door Lars Peters benut en hij bepaalde de eindstand op 3-6.

Een mooie overwinning, goed voor het moreel van het team, dat duidelijk nog in een opbouwfase zit. Hoewel onze trainers zeker nog wat reparatiewerkzaamheden aan de verdedigingslinie zullen moeten uitvoeren. Die zowel opbouwend als verdedigend wat steekjes liet vallen. Terwijl  zeer zeker ook nog wat extra duelkracht noodzakelijk is.

A.s. woensdag speelt UOW ’02 om 20.00 uur op Park ter Waerden de laatste bekerwedstrijd tegen Rimburg en daarna mag UOW ‘02 zich gaan voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd, zondag 23 september, thuis tegen Centrum Boys!!!!

 

Tekst Bert Wassen/UOW ’02

Archieffoto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

 

 

 

 

 

Geef een reactie