Docenten en leerlingen SCHUNCK muziek-en dansschool brengen Bernsteins Wonderful Town

 

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de beroemde Amerikaanse componist en dirigent Leonard Bernstein geboren werd. SCHUNCK herdenkt de grote componist met zijn musical Wonderful Town in de grote zaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Het oorspronkelijke verhaal gaat over twee zussen die van het platteland naar de grote stad verhuizen om daar hun dromen waar te maken. Deze uitvoering van Wonderful Twon is uiteraard gebaseerd op het oorspronkelijke werk, maar bewerkt door regisseuse Hanneke Jonkers die zich daarbij liet inspireren door het werk van Jean Michel Basquiat. Van deze legendarische kunstenaar is vanaf 2 februari t/m2 juni 2019 in SCHUNCK een expositie te zien.

De cast van deze Wonderful Town bestaat uit docenten en talenten van SCHUNCK muziek- en dansschool, aangevuld met enkele professionele solisten. Gezamelijk steken zij de productie uit 1953 in een geheel nieuw jasje. Zo zitten onder andere in het orkest veel meer blazers en strijkers dan bij de originele uitvoering. Kortom, deze uitvoering van Wonderful Town is qua muziek, decor en regie geheel gemoderniseerd.

Wonderful Town wordt in deze setting eenmalig uitgevoerd op vrijdag 5 oktober, 19.00 uur in de RABOzaal van het Parkstad Limburg Theater Heerlen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gwen Moust (06-41753837) of Ralf Jacobs (06-25526243)

Tekst en foto Schunck

 

Geef een reactie