Aachener Kunstroute groter en mooier dan ooit

Met een vernissage in de Aula Carolina, in de Pontstraße, in hartje Aken, start vrijdagavond om 20.00 de 21ste editie van de ook in Parkstad gekende Aachener Kunstroute. In de Pontstraße wordt ook een kort overzicht en informatie verstrekt over de stadions op de kunstroute 2018. Alle stadions kunnen komend zaterdag en zondag a.s. tussen 11.00 en 18.00 worden bezocht.

 

Met een recordaantal van meer dan 52 kunststations en meer 300 regionale en internationale kunstenaars is de Akense kunstroute dit jaar groter en mooier dan ooit. De Aachener Kunstroute is een initiatief van Akens kunstinstellingen ter bevordering van eigentijdse, beeldende kunst. Musea, kunstverenigingen van internationaal renommee en galerieën nodigen uit en stellen zaterdag en zondag hun deuren open voor een uitdekkingsreis door Akens kunstwereld. Een kleurrijk raamprogramma met lezingen, rondleidingen, muzikale intermezzo’s en de aanwezige kunstenaars nodigen ook uit tot dialoog over kunst en cultuur. De entree is voor de speciale gelegenheid vrijwel overal gratis. Bezoekers van de kunstroute die in de loop van het weekend minsten vier stations op de kunstroute bezoeken kunnen een kunstwerk ter keuze ter waarde van 500 euro winnen

Meer info via:  www.aachenerkunstroute.de  

 

Geef een reactie