Al jaren wordt eind september Simpelveld omgetoverd tot sprookjesbos.

Met een mooie wandeling kunnen alle inwoners en bezoekers van de gemeente zich laven aan de lieve verhalen, leuke figuren en bijzondere acts. Vrijdag start de route in het park achter het gemeentehuis.

Dit jaar is het Sprookjesevenement voor het eerst onderdeel van een Schoon Simpelveld. Het evenement wil kinderen bewust maken van de gevolgen van zwerfafval. Daarom wordt bij verschillende acts aandacht gegeven aan het thema milieu en duurzaamheid. Om te beginnen heet een Boself iedereen van harte welkom op de route.  Deze Elf deelt afvalzakjes uit. Op die manier kan iedereen eenvoudig zijn eigen afval verzamelen tijdens de wandeling. En kom je onderweg zwerfafval tegen? Dan mag je dat ook in het zakje doen. Let wel op dat dat veilig gebeurt. Aan het einde mag iedereen het volle zakje inleveren bij een Elfje. Dat wordt beloond met een klein presentje. Verder is er tijdens de wandeling een kabouter die bezoekers meer vertelt over het onderwerp.

De gemeente is blij met de samenwerking met het Sprookjesevenement. Met deze actie bereiken we jong en oud en hopen we iedereen bewust te maken van de problematiek. Natuurlijk willen we iedereen ook bewust te maken van de simpele oplossing: gewoon niets op de grond gooien. Dit project is onderdeel van de algehele aanpak van zwerfafval in de gemeente Simpelveld. Het is de eerste keer dat een actie op een evenement wordt ingezet, maar zeker niet de laatste. Organiseer je zelf een evenement en wil je ook graag aandacht geven aan zwerfafval en afvalscheiding? Neem dan contact op met Hub Pruppers, van gemeente Simpelveld. We helpen graag mee!

 

Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie