7 Oktober is niet alleen de laatste bakdag in ’t Bakkes va Welte maar ook het feest van “Maria van de Rozenkrans” en de Limburgse Molendag. Reden genoeg om er een mooi feest van te maken.

 

Na de H. Mis om 10 uur wordt er in processie “een rondje rond de kerk” gelopen, onder muzikale begeleiding van harmonie TOG, dat eindigt bij het kruis op de Doom. De bakkers en vrijwilligers van ’t Bakkes zijn dan al lang bezig met de voorbereidingen want tegen 12 uur moeten de vlaaien en de koffie klaar staan voor de deelnemers aan de processie (en voor iedereen die al zin heeft in een stuk vla). Voor deze gelegenheid gaat de poort bij ’t bakkes dan ook al om 12 uur open.

 

Gratis Excursies, Molen-boomgaard-bakkes

Ter gelegenheid van de Limburgse Molendag is op zondagmiddag om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur een excursie  die begint bij de Weltermolen, Welterkerkstraat 2 in Welten. De molenaars geven dan uitleg over de historie en de werking van de watermolen (hopen dat er voldoende water in de vijver staat zodat er gemalen kan worden). Vervolgens gaat de groep onder begeleiding van een lid van de hoogstambrigade naar boomgaard de Loorenhof waar uitleg gegeven wordt over de hoogstamcultuur in Limburg maar ook geproefd kan worden van de oude (Limburgse) appelrassen. Bij ’t bakkes va Welte aangekomen zal een bakker uitleg geven over bakhuizen in ’t algemeen, het ontstaan van ’t bakkes va Welte en het werken met de authentieke houtgestookte leemoven. Dan wordt het tijd voor een lekker stuk versgebakken (appel)vla met een kop koffie.

 

 

 

 

 

 

Herriemenie Miserabel.

Om de middag nog feestelijker te maken verzorgt herriemenie Miserabel de muzikale omlijsting, dit is de finale die ’t bakkes verdient. Goede muziek en veel “schtimmung”.

Verkoop onbespoten fruit bij ’t Bakkes va Welte

Diverse soorten onbespoten appels uit de Loorenhof zijn op zondag te koop bij  ’t Bakkes. Ken je ze nog die lekkere oude rassen die in de winkel niet meer te koop zijn zoals de Rode van Boskoop, de Klokke appel, het Eysdener Klumke, het Gronsvelder Klumke, Zoete Ermgard en natuurlijk de Janssen van Welte?

 

De vrijwilligers van ’t Bakkes va Welte genieten ook van deze bakdagen en zitten al klaar om jullie te mogen ontvangen.

Het belooft dus weer een ouderwets gezellige middag te worden.

De poort van ’t Bakkes aan de Doom 5 in Welten, gaat op 7 oktober om 12.00 uur open en sluit om 17.00 uur.

Tot zondag 7 oktober bij ’t Bakkes va Welte in onze unieke hoogstamboomgaard de Loorenhof.

De toegang is gratis en alle consumpties bij ’t Bakkes va Welte kosten € 1,50.

Voor meer informatie kun je via mail contact opnemen met jo@klavora.nl

of kijk op www.deloorenhof.nl of facebook.com/loorenhof

Foto’s®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

Geef een reactie