Zondag 7 oktober staat in de fantastische ambiance van Landcommanderij Alden Biesen (Bilzen) het Barokfest 2018 op het programma. Het door de Bach Academie georganiseerde en door Luc Ponet gedirigeerde Barokfest is een feest en streling van de zintuigen voor kenners en liefhebbers van de Barokmuziek.

 

In  1998 werd de vzw Organum Alden Biesen opgericht als een platform voor het regelmatig bespelen van het Van Peteghem-orgel in de kerk van Alden Biesen. De concertactiviteiten zijn inmiddels niet meer weg te denken het Euregionale cultuurleven. Elk jaar worden minstens vijf producties gerealiseerd, gespreid over het concertseizoen.

Naast succesvolle passieconcerten, een kerstconcert, de zomeracademie met masterclasses voor koor, barokorkest en orgel kijken velen uit naar het reeds traditionele BarokFest. Een feest van de barokmuziek in de meest gemoedelijke sfeer.

Artistiek leider Luc Ponet, bekend van mondiale lezingen, masterclasses. Concerten, Cd’s en publicaties met betrekking tot de organistenpraktijk in het prinsbisdom Luik in de 17de eeuw, en sinds 2012 artistiek directeur/dirigent van de Bach Academie Alden Biesen – zegt het zo: “Zowel de inspirerende omgeving als de muzikale traditie in het Maas-Rijngebied en het prinsbisdom Luik zijn bepalend voor de inhoud van onze concerten. Vanuit een historisch geïnformeerde interpretatie annex uitvoeringspraktijk plaatsen de professionele uitvoerders een muziektraditie in een actuele, functionele context. Ze leggen de link tussen het verleden en het heden. Er wordt gespeeld op authentieke instrumenten én er wordt gecommuniceerd met een publiek van vandaag.”

Met solisten, koor en orkest staat Luc Ponet ook voor het Barokfest 2018 weer garant voor een hoogstaand een cultureel waardevol belevenis.

Programma

10.30 uur: ‘Wake-up call’ door jachthoornblazers Les Amis

11 uur: Aperitiefconcert

‘Concerti Armonici a Quattro Violini obligati, Alto Viola, Violoncello obligato e Basso Continuo’ van graaf Unico Wilhelm van Wassenaer.

Orkest van de Bach Academie Alden Biesen o.l.v. Wim Brabants (traverso)

 

15 uur: Cantateconcert (J.S. Bach)

‘Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust’, BWV 170 (in de kerk)

‘Schweigt stille, plaudert nicht’, BWV 211 (in het Bachkaffee)

Koor en orkest van de Bach Academie Alden Biesen o.l.v. Luc Ponet m.m.v. Karlijn Noten (sopraan), Rob Cuppens (contratenor), Teun Michiels (tenor) en Joris Grouwels (bas-bariton)

 

 

Tickets:

Formule 1: aperitiefconcert + aperitief: 25 euro

Formule 2: cantateconcert + koffie/gebak: 35 euro

Formule 3: formules 1+2 samen: 50 euro

(-12 jarigen: gratis)

(*) Parallel jeugdevent door Orgelkids (vanaf 6 jaar) i.s.m. de Orgelvrienden Riemst.

Info en tickets: info@organum-aldenbiesen.be, tel: 0032-470 244242

Geef een reactie