Zoals gezegd, Eikenderveld beschikt over zeer goede individualisten. Namen als Mo Elberkani, Ayoub Tamoukh en Taoufik Chadli zijn genoegzaam bekend bij de volgers van het amateurvoetbal. En dan is er nog goaltjesdief Emil Miljkovic. Trainer Paul van Putten speelde er in de wedstrijdbespreking voorafgaande aan het duel op in. Hij: ,,Het is een ploeg die altijd wil voetballen, Overal op het veld zoeken zij de voetballende oplossing. Wij moeten ervoor zorgen dat zij niet aan voetbal toekomen. Zit erop mannen!. En bovendien, omdat zij overal naar de creatieve oplossing zoeken, is balverovering kort bij hun eigen zestien goed mogelijk. En dan ben je zomaar in kansrijke positie.”

De trainer had het goed gezien en, minstens zo belangrijk, de discipelen van Van Putten hadden goed geluisterd en zorgden voor een perfecte uitvoering, in de eerste helft althans. Overal werden duels gewonnen, ook in de buurt van het strafschopgebied van Eikenderveld. Nadat Joey Niesters naast had gelobd, was het even later raak. Ayoub Tamoukh verloor de bal op de rand van zijn eigen zestien. De daaropvolgende inzet van Joey Niesters werd nog gepareerd door thuisclubkeeper Dennis Habets, maar in de rebound liet Chris Frauenrath  het net alsnog bollen: 0-1.

De kansen voor KVC Oranje regen zich in de eerste helft aaneen. Oranje-wit creëerde zich diverse, kleine en grote, mogelijkheden en kansen. De ploeg van Paul van Putten ging er echter slordig mee om. Daarbij moet overigens ook worden aangetekend dat Eikenderveld het al snel met tien man moest stellen, omdat Usta Huseyin twee keer geel had gekregen en van scheidsrechter Peter Vrenken vroegtijdig mocht gaan douchen. Eikenderveld moest het in die fase hoofdzakelijk hebben van afstandsschoten van Emil Miljkovic. Hij had zijn vizier echter niet op scherp of vond, vlak voor de rust, gastendoelman Lars van der Weide op zijn weg.

Als je sterker bent dan je tegenstander, veel kansen creëert, maar verzuimt die te benutten en de score op te voeren, dan vraag je om problemen. Een oeroude voetbalwijsheid, die ook nu weer bewaarheid werd. In het tweede bedrijf namelijk ontstond langzaam maar zeker een compleet ander spelbeeld. Eikenderveld, nog altijd met zijn tienen, greep meer en meer het initiatief. KVC Oranje was aanvallend nog amper dreigend, maar bleef vooralsnog wel verdedigend overeind. Dicht in de buurt van de veste van Lars van der Weide werden de meeste duels nog gewonnen. Nadat de goalie een schuiver van Chadli nog onschadelijk had weten te maken, moest hij zich toch gewonnen geven op een krul van diezelfde speler, richting de linker bovenhoek, een beauty, na een assist van Ayoub Tamoukh: 1-1.

Als toeschouwer langs de lijn kreeg je het gevoel dat de ploeg die met zijn tienen op het veld stond, Eikenderveld dus, zou kunnen gaan winnen. Maar zie, een volgende verrassende wending lag in het verschiet. Eerst schoot Niels Lanckohr namens KVC Oranje in kansrijke positie, maar ook vanuit een moeilijke hoek, nog voorlangs, maar binnen de kortste keren werd het alsnog 1-2. Dezelfde Lanckohr legde af op Joey Niesters en die bedacht zich niet lang. Ook hij toverde een prachtige krul tevoorschijn, met zijn linker, richting de linker bovenhoek. De bal ging via de binnenkant van de paal en de onderkant van de lat (in  omgekeerde volgorde dan wel) tegen de touwen achter keeper Dennis Habets. Een wereldgoal, zij het op bescheiden niveau, was geboren.

Kort voor het einde, zowat in de slotminuut,  zorgde Ritchie Vienerius voor de 1-3, tevens de eindstand. Meerderen zag daar een hand aan te pas komen van de aanvaller, scheidsrechter Peter Vrenken had het vanuit zijn positie niet waargenomen en keurde het doelpunt dus goed.

De KVC-trein denderde dus voort. De zesde overwinning op rij was een feit. Zelfs de meeste getrouwe en ervaren aanhangers van de club konden zich na afloop, ondanks het feit dat diep in het geheugen werd gegraven, niet herinneren wanneer dit voor het laatst gebeurd is. Met het nodige voorbehoud kwam men ergens in het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw uit. Dat is natuurlijk wel, in de gegeven omstandigheden van het hier en nu, prettig graven. Daarbij kwam nog iets anders: omdat Voerendaal bij SV Brunssum gelijkspeelde (2-2), kan KVC Oranje komende week, thuis tegen SV Geuldal, met een overwinning de eerste periodetitel op de palmares bijschrijven.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

.

Geef een reactie