Opening carnavalsseizoen 2018-2019 nadert met rasse schreden “Vasteloavend” Groeët Ghen Heij dit seizoen in teken van diverse jubilea

 

Wat gaat de tijd toch snel. Zo genieten we van een buitengewone erg warme zomer in eigen land en of ergens op onze wereldbol op vakantie zijnde. Maar ook daar is uiteraard een einde aangekomen en heeft inmiddels de herfst zijn intrede gedaan en dwarrelen de bladeren gestaag van de bomen. Maar deze tekenen bezorgen de carnavalisten ook weer de nodige inspiratie, want voor hen nadert de opening van het carnavalsseizoen 2018-2019 met rasse schreden. Dit jaar 2018 is de traditionele “elfde van de elfde” op zondag 11 november. Een belangrijk gegeven in dit nieuwe seizoen is ongetwijfeld het feit dat de “Vasteloavend” in Groeët Ghen Heij in het teken staat van diverse jubilea.

Damesgarde De Geête bestaat 5 x 11 jaar, de Ex-prinsenvereniging Bokkeriejesj 4 x 11 jaar en C.V. de Bokkeriejesj maar liefst 11 x 11 jaar, dus bij elkaar opgeteld 220 jaar bestaan van de jubilerende carnavalsverenigingen op Ghen Heij. Een unicum toch.

Maar nog voor dat de “elfde van de elfde” is aangebroken neemt jubilerende Damesgarde De Geête alvast het voortouw op wat Groeët Ghen Heij dit seizoen te wachten staat. Zij doen dit al komende zaterdag 3 november, in samenwerking met Café De Bolle, vanaf 20.11 uur onder het motto: “De Geête trappe alvas aaf”. Het wordt weer menig uurtje van onvervalste “sjpass en plezeer”, mede ook door de opwachting van een aantal leuke artiesten. De entree is 5 euro (inclusief 2 consumpties). Kaarten verkrijgbaar bij de dames van Damesgarde De Geête en uiteraard Café De Bolle.

Na deze vooropening carnavals overture zal  Damesgarde De Geête zaterdag 17 november hun jubileumreceptie 5×11 houden en wel van 18.00 tot 20.30 uur boven in het café van het Corneliushuis met aansluitend de jubileumfeestavond. Onder in de zaal draait dan Dj Dirndl en vanaf 21.15 uur zal formatie Wir sind Spitze de bühne beklimmen en rond de klok van 23.00/23.30 uur zal Beppie Kraft de zaal laten trillen, waarna Wir sind Spitze nog anderhalf uur muzikaal actief blijft.

Jubilerende C.V. de Bokkeriejes openen, o.l.v. nieuwe opperbok Patrick Dortant, uiteraard traditiegetrouw het seizoen op de “elfde van de elfde” c.q. zondag 11 november. Begonnen wordt om13.00 uur met een Heilige Mis in de Corneliuskerk. Om 14.00 uur volgt dan de installatie van de Raad en Prins. Vervolgens vindt er een rondgang langs diverse cafés plaats.

Last but not leads vieren de x-prinsen van de Bokkeriejesj op zaterdag 24 november a.s., in Cultureel Centrum Corneliushuis, hun 4 x 11 jarig bestaan. Uiteraard betreft 24 november, als jubileumavond zijnde, hun jaarlijkse ex-prinsenbal. De zaal gaat open om 19.00 uur en het programma start om 20.00 uur. Voor het voetlicht zullen treden: Herremenie incl. Bart en Emiel, La Bamba, Big Benny, Marleen Rutten, buutreedner Peter Vaessen en een Supriseact.

Kaarten kosten voorverkoop € 15,00 en avondkassa € 17,50 en zijn verkrijgbaar in: Cultureel Centrum Corneliushuis, Café Zaal D’r Bok, Café De Bolle en alle leden van de ex-prinsenvereniging. Binnenkort zullen we nog uitvoerig terugkomen op deze uitzonderlijke carnavals jubileumvieringen.

Poster: Damesgarde de Geête

Geef een reactie