Voor de wedstrijd was het even puzzelen bij Schaesberg, Cliff Pötgens kon niet spelen vanwege een enkelblessure en ook Erik Gerrits was niet fit genoeg om te kunnen starten. Er blijft de ploeg vooralsnog niets bespaart als het gaat om het aantal blessures.

De wedstrijd was amper 2 minuten begonnen of het stond al 0-1 voor Veritas, een goed genomen vrije trap valt over de muur in één keer binnen. Het voelt als een wedstrijd beginnen in achterstand. Gelukkig duurt het niet lang voordat Ronald Geuskens de 1-1 maakt. In de 7e minuut wordt hij weggestuurd door Brian Stevens, hij neemt de bal goed mee en 1 op 1 met de keeper schiet hij de bal beheerst in de lange hoek. Het is in de beginfase een open wedstrijd, waarin er veel ruimtes ontstaan op het middenveld. Er zijn kansen over en weer te noteren en na een goede aanval via onze linkerkant tussen Ryan Bessems en Tom Hoogervorst, wordt Brian Stevens zijn schot net voldoende aangeraakt, waardoor de bal net over het doel zeilt.

Vervolgens worden twee strakke voorzetten van Scot Adriolo ternauwernood niet binnen gegleden door Tom en Ronald. Ook Kaïn Bours moet tussendoor nog een keer reddend optreden, waarna in 26e minuut Veritas op voorsprong komt (1-2) door een dekkingsfout in de defensie van Schaesberg. Dat cadeautje wordt uitgepakt door Veritas en 10 minuten later wordt het zelfs 1-3. Wederom wordt er niet goed ingegrepen in de defensie en Veritas maakt het mooi af met volley. Schaesberg wankelt in deze fase, maar krabbelt er net voor de rust toch weer uit. Tom Hoogervorst komt helemaal vrij voor de keeper van Veritas, maar vergeet de aansluitingstreffer te maken door de bal naast de goal te krullen.

De tweede helft begint voortvarend voor Schaesberg, al naar 4 minuten is het Scott Adriolo die naar binnen opkomt en uitkomt op zijn linkerbeen, maar de bal op schitterende wijze in de lange hoek krult. Een opsteker voor Schaesberg dat zich gesterkt voelt door dit doelpunt en de gehele 2e helft op zoek zal gaan naar de gelijkmaker.  De jeugdige Noah Ngodici was in de rust ingebracht en was met zijn snelheid een ware plaaggeest voor zijn directe tegenstander. Een aantal goede voorzetten van hem, werden jammerlijk niet afgemaakt. Zelf scoorde de jongeling ook nog bijna, maar zijn volley belandde op het aluminium.

De tijd begon te dringen en we moesten opnieuw alle risico`s gaan nemen in de eindfase van de wedstrijd, verdediger eruit en een extra aanvaller erbij. Gevaarlijk werden we wel nog, maar scoren deden we helaas niet meer. Veritas deed dit wel nog in de 90e minuut, werd de wedstrijd in het voordeel van Veritas beslist, 2-4. De kater was groot na afloop, er had veel meer ingezeten maar  de slechte fase in de eerste helft heeft ons vandaag opgebroken.

Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Deurne op het programma en zal Schaesberg op zoek moeten gaan naar eerherstel.