Stichting Historische Kring Kerkrade presenteert onder de titel Kerkrade Onderweg

Presentatie in VAZOM-gebouw Kerkrade-West

Nieuwe uitgave boek Kerkrade Onderweg

De Stichting Historische Kring Kerkrade presenteert onder de titel Kerkrade Onderweg alweer haar tweeëntwintigste jaarboek met opnieuw bijzondere bijdragen over de lokale- en regionale historie. Diverse onderwerpen worden beschreven zoals vijftig jaar Vrije Akademie Zuid Oostelijke Mijnstreek (VAZOM), wijnbouw Abdij Kloosterrade, strijd tegen zedenbederf, RAF-aanslag, de onderduiker, een date in de vijftiger jaren van de vorige eeuw, burgemeester in Kerkrade in de eerste helft van de negentiende eeuw, tragische dood van Leny Abweiler, jeugdherinneringen WO II, Jan Mestrom, tijdvensters mijnen Willem-Sophia en Julia en inwoners van Kerkrade, ’s Hertogenrade en Merkstein. Het jaarboek bevat totaal dertien artikelen met foto’s.

 

Onder de titel Kerkrade Onderweg wordt door de stichting elk jaar een boek uitgegeven met artikelen die iets vertellen over hoe Kerkrade zich in de loop van de eeuwen heeft ontwikkeld van een klein dorp tot een middelgrote stad. Ook dit jaar blijkt weer dat er voldoende Kerkraadse geschiedenis voorhanden is, gelet op de aangedragen teksten van de auteurs voor deel XXII.

Er zijn vele gebeurtenissen uit het verleden en bijzondere verhalen die het waard zijn om te worden vastgelegd en te publiceren. De Historische Kring roept dan ook iedereen op om nieuwsgierig te blijven naar de lokale geschiedenis en de heemkunde vooral ook over te dragen aan de volgende generaties. Het boek wordt wederom mogelijk gemaakt dankzij de inzet van  schrijvers uit de eigen Kring en ook daarbuiten. Zonder de professionele steun en de nauwe betrokkenheid van boekhandel/uitgeverij Deurenberg is Kerkrade Onderweg echter niet mogelijk.

Deel 22 van Kerkrade Onderweg wordt op donderdag 15 november om 19.00 uur met inloop gepresenteerd in het VAZOM-gebouw, ook wel Werkplaats K genoemd, aan de Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West. Na de feestelijke uitreiking is aansluitend nog een gezellige nazit. Het boek is vervolgens verkrijgbaar bij alle Kerkraadse boekhandelaren, kosten 10,95 euro.

U kunt bij de aanbieding van het eerste exemplaar ook zelf aanwezig zijn. Vanwege de beschikbare plaatsen dient u zich vóór 8 november aan te melden via historischekringkerkrade@gmail.com of telefonisch 045-5676230.

Geef een reactie