Diverse carnavalsactiviteiten in Heerlerheide november 2018 

 

C.V. Carboon, jubilea ex-prinsen Bokkeriejesj, C.V de Beeren

Inmiddels is de traditionele “elfde van de elfde”, c.q. opening van het nieuwe carnavalseizoen 2018-2019, achter de rug. Maar carnavalisten geen “paniek” want in deze lopende maand november zijn er weer een aantal smaakmakende activiteiten in Heerlerheide. Deze bestaan uit een tweetal prinsenproclamaties bij C.V. Carboon en C.V De Beeren, jubileum 5 x 11 jaar DG De Geete (zie elders in deze editie), terwijl de ex-prinsen van De Bokkeriejesj hun 4 x 11 jarig bestaan vieren.

 

 

C.V Carboon: we starten, als herinnering gezien eerdere publicatie, de carnavalsinformatie met aandacht voor de sympathieke en gezellige C.V. Carboon & en hun Damesgarde De Boontjes die hun narrentempel hebben in Cafe-Zaal d’r Bok gelegen aan de gelijknamige Bokstraat. Komende vrijdag 16 november is het voor hen weer zover. Op deze dag proclameren zij traditiegetrouw, als een van de eerste verenigingen, aan het aanwezige narrenvolk hun nieuwe prinselijke hooglustigheden seizoen 2018-2019.

De festiviteiten zullen starten rond de klok van 19.33 uur. Heel belangrijk is overigens het gegeven dat deze avond weer garant staat voor veel “sjpass en plezeer”. Het entertainmentgebeuren wordt gevormd door optredens van “Ummer d’r Letste”, “Los Cannonnos”, duo “Toujour” en als bijzondere gast een van Limburgs beste (feest)-zangers te weten de alom bekende Erwin.
Tijdens het officiële gedeelte van deze avond zal afscheid genomen worden van jeugdprins Mitchel l die mag terugkijken op een mooi seizoen. Rond de klok van 22.30 uur zullen de hooglustigheden die komend seizoen de kar zullen gaan trekken op d’r Bok geproclameerd worden. De receptie van de nieuwe hooglustigheden van CV Carboon & Damesgarde de Boontjes vind plaats op zondag 25-11-2018 in narrentempel Café-Zaal d’r Bok aanvang 13.11 uur. Tevens kan hier de hand gedrukt worden van beschermheer/ordedrager dhr. Max Dirkes. Hij heeft aangegeven na 6 x11 jaar te gaan stoppen in de actieve carnavalswereld.

C.V. De Beeren:  zij organiseren op vrijdag 23 november hun traditionele Prinsenproclamatie in hun narrentempel “Buurthuis Beersdal”, Maasstraat 10 in Beersdal. Iedereen is vanaf 20.11 uur van harte welkom, om samen met De Beeren uit te kijken wie de nieuwe heerser in Beersdal zal gaan worden de komende carnaval. Uiteraard wordt om 21.11 uur op gepaste wijze afscheid worden genomen van huidige Prins “Stefan 1e”. Hij mag terug zien op een fantastisch regeringsjaar. Omstreeks 22.11 uur zal de  nieuwe heerser van C.V. De Beeren zijn intrede gaan maken.

Het beloofd weer een gezellige avond te worden mede ook door optredens van Duo Toujour, FABRIZIO en Marleen Rutten. Ook  zullen verschillende gastverenigingen aanwezig zijn zoals de x jarige jubilerende Damesgarde De Geête, C.V. Carboon, C.V. De Blierheidsjer Buk, C.V. De Brikkebekkesch, C.V. De Postbuulen. C.V. De Parkstadböck, De HVV, C.V. De Burght, C.V. De Lotbroekers en C.V. Edelweiss.

Ex-prinsen Bokkeriejesj: zaterdag 24 november is het groot feest bij de ex-prinsen van C.V. de Bokkeriejesj anno 1898. Zij vieren, in de narrentempel Cultureel Centrum Corneliushuis,  immers een ook wel uitzonderlijk jubileum en wel hun 4 x 11 jarig bestaan. Hun jubileumavond moet ook gezien worden als hun jaarlijkse Gala Avond.

De zaal gaat open om 19.00 uur en het programma start om 20.00 uur. Voor het voetlicht zullen treden: Herremenie incl. Bart en Emiel, La Bamba, Big Benny, Marleen Rutten, buutreedner Peter Vaessen en een Supriseact.

Kaarten kosten voorverkoop € 15,00 en avondkassa € 17,50 en zijn verkrijgbaar in: Cultureel Centrum Corneliushuis, Café Zaal D’r Bok, Café De Bolle en alle leden van de ex-prinsenvereniging.

 

 

 

Geef een reactie