Komende staat in 4B het duel tussen middenmotor Abdissenbosch en de ongeslagen koploper KVC Oranje op het programma.

Thuisclub Abdissenbosch promoveerde in de zomer via de nacompetitie vanuit de vijfde naar de vierde klasse. Als  nieuwkomer doet de ploeg aardig in de vierde klasse B. Thuis werden vier punten behaald. Er werd en gewonnen van SV Geuldal, met 1-0, terwijl tegen het toch sterker geachte WDZ uit Bocholtz verdienstelijk gelijkspel, 1-1, uit het vuur werd gesleept. Uit wonnen de mannen van d’r Boesj met 2-1 tegen Passart/VKC.

KVC Oranje liep vorig jaar promotie naar de derde klasse in de nacompetitie mis. Nu gaat men opnieuw alles in het werk stellen om komend seizoen een trede hoger te mogen acteren. De start was overeenkomstig de doelstelling, of zelfs meer dan dat. In de voorlaatste speelronde was de eerste periode binnen. De eerste 7 wedstrijden werden alle gewonnen. Waar het drie jaar geleden in Bleijerheide nog ‘van de regen in de drup’ ging, vervolgens langzaam de weg omhoog werd gevonden, met promotie naar de vierde klasse, lijken nu veel signalen op groen te staan om verder door te stomen. Nu schijnt de zon weer spreekwoordelijk boven de ploeg  in het oranje-wit, in de eerste plaats in sportief opzicht, maar mede daardoor ook op ander vlak.

Leuk allemaal, zullen de zwart-witten van Abdissenbosch denken, maar dat betekent niet dat wij ons op voorhand gewonnen geven tegen die koploper. Ook Abissenbosch heeft kwaliteiten en die zal de ploeg dan ook in het strijdperk willen brengen om de koploper ‘pootje te lichten’. Twee seizoen geleden troffen beide teams elkaar voor het laatst. In Abdissenbosch won KVC Oranje, de latere kampioen in 5B, moeizaam, met 1-0. Het was een wedstrijd waarin het tot het eind spannend bleef.

Als je puur naar de ranglijst kijkt, is KVC Oranje favoriet. De ploeg van trainer Paul van Putten heeft in 7 duels al 21 keer gescoord, Abidssenbosch kwam pas tot 6 treffers in evenveel wedstrijden. Waar KVC Oranje pas 3 treffers heeft hoeven incasseren, moest Abissenbosch de bal al 19 keer uit het eigen net halen. Cijfers liegen niet, zegt de één. Reeksen zijn er om onderbroken te worden, riposteert de ander. KVC Oranje is nog zonder puntenverlies, een mooie serie, maar aan elke serie komt een einde, wie weet nu, op bezoek bij Abdissenbosch.

KVC Oranje daarentegen is er alles aan gelegen om de ingezette lijn voort te zetten. Als de komende wedstrijd een zege oplevert, wordt de prestatie van Wijnandia uit de vorige voetbaljaargang geëvenaard. Die ploeg won alle 8 duels in de eerste periode. Goed voorbeeld doet volgen, zullen we maar zeggen.

Wat er ook van zij, een wellicht spannende confrontatie ligt in het verschiet, op Sportpark De Lelie, aan de Europweg-Noord in Landgraaf, komende zondag om 14.30. Abdissenbosch en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie