Datum: Zondag 18 november  2018

FC Hoensbroek 1 – RKSV Heer 1: 0-0(0-0)

Scoreverloop:

De wedstrijd tussen Hoensbroek en Heer eindigde, zoals hij begon: 0-0. Maar wederom had er voor de thuisploeg meer in gezeten. Maar uiteindelijk mocht de ploeg van René Smeets ook nog van geluk spreken, dat in de eindfase de 3 punten niet alsnog mee gingen naar Maastricht.

Al na zes minuten had Hoensbroek op een 1-0 voorsprong kunnen staan. Maar Elko Doven had het vizier niet op scherp staan en schoot slechts naast. Vervolgens ontpopte zich een wedstrijd waarbij Hoensbroek veelvuldig de bal had, maar niet echt tot kansen kwam. De gasten loerden slechts op een positieve ingeving van hun beide spitsen Schreurs en Ravesteyn. Na een half uren spelen waren het wederom de gastheren, die verzuimden zichzelf te belonen. Een prima voorzet van Guyvan Maessen  kon door Bas Coenen tot tweemaal toe niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Vlak voor de pauze was ook Elko Doven nogmaals dicht bij een treffer. Nu zag hij zijn harde pegel maar rakelings over gaan.

Na de thee was het nummer 3  Heer, dat iets meer van zich liet horen. Zo miste een kopbal van Kenneth Ravesteyn  de nodige kracht om Hoensbroek-doelman Jeffrey Boon in verwarring te brengen en verdween een lob van Danny Schreurs maar rakelings over het Hoensbroek-doel. Aan de andere kant zag Hoensbroek-verdediger Marc Wanders zijn kopbal maar net naast gaan. Halverwege de 2e helft was het geluk voor Hoensbroek weer niet aan hun zijde. Dennie de Vries speelde zich prima vrij, maar zag tot zijn eigen ontzetting zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal belanden. Het sein voor de gasten om zelf op zoek te gaan naar een treffer.

Zo leek een afzwaaiende voorzet van Joni Lassouw in het Hoensbroek-doel te waaien, maar keerde doelman Boon attent. Niet veel later zag Heer-invaller Scott Ropers zijn kopbal maar nipt naast gaan. Met nog iets minder dan 10 minuten op de klok verzuimde Bas Coenen zijn ploeg op voorsprong te zetten. Een prima bal van Christiaan Meurders werd door de Hoensbroek-spits niet op waarde geschat, waardoor een enorme kans verloren ging. En deze misser kwam Hoensbroek in de slotminuten nog bijna duur te staan. Een van richting veranderde volley van Rene Thoma belandde gelukkig voor Hoensbroek slechts op de paal. Vlak voor tijd zag diezelfde Thoma zijn harde pegel door Jeffrey Boon uit de kruising geranseld worden. Uiteindelijk mochten beide ploegen tevreden zijn met deze puntendeling.