Topper in 1e klasse tussen RKHSV O19-1 en UOW’02 O19-1 eindigt in 0-0.

RKHSV O19-1 – UOW’02 O19-1        uitslag:            0-0 (0-0)

Als je als neutrale toeschouwer achteraf de uitslagen van de competitie bekijkt dan lijkt een 0-0 einduitslag saai en niet interessant. Dat was echter anders bij de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de 1e klasse: RKHSV O19-1 en UOW’02 O19-1. Voorafgaand aan de wedstrijd bezet RKHSV O19-1 de 1e plaats met 18 punten uit 7 wedstrijden. UOW’02 O19-1 volgt met 16 punten uit 6 wedstrijden en heeft dus nog een wedstrijd te goed.

 

UOW’02, dat met de terugkeer van Thijs Middeldorp en Rik Manders weer een stap dichter bij een fitte selectie is, heeft iets goed te maken na het inspiratieloze optreden van afgelopen week. Er wordt in de voorbespreking duidelijk gemaakt dat beleving en het uitstralen van plezier een must is voor een goede prestatie. Dit gaat samen met het tactisch plan dat trainers Sean Brouns, Lars Dekkers en Jarny Dörenberg in gedachten hebben en samen creëren in overleg met het team. De ploeg lijkt gefocust en gebrand op een resultaat tegen de stugge ploeg uit Heugem.

Om 15.15u blaast scheidsrechter Faworek voor de eerst maal en al snel wordt duidelijk dat beide ploegen geïnstrueerd zijn om de angel uit het spel van de tegenstander te halen. RKHSV zet hoog druk en tracht UOW’02 op het middenveld geen centimeter ruimte te geven. UOW’02 daarentegen houdt de linies kort op elkaar en probeert RKHSV te dwingen tot fouten in hun aanvalsspel om daarna via snelheid aan de zijkanten hun kansen te creëren.

In het eerste kwartier zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar na 20 minuten krijgt UOW’02 de wedstrijd meer en meer in handen en wordt het middenveld vaker bereikt. Ian Essers krijgt via een diepe bal van Tijn Klomp de kans om 1 op 1 met de keeper te gaan, maar ziet zijn individuele actie gestopt worden door het sterke centrale duo van RKHSV.

RKHSV, dat met hun sterke spits Job Willems en linksbuiten Dani Thijs, meermaals voor het doel van UOW’02 verschijnt ziet Niels Geesink, de doelman van UOW’02, de ploeg op de been houden en ervoor zorgen dat we de rust in gaan met 0-0.

In de 2e helft probeert UOW’02 hun voorhoede sneller te bereiken en worden hun buitenspelers vaker de diepte in gestuurd. Hier ontstaan een aantal kansen voor Ian Essers en Luuk Hermans uit, maar helaas kunnen zij hun inzet niet bekronen met een doelpunt.

De wedstrijd blijft interessant omdat beide ploegen qua strijdlust aan elkaar gewaagd zijn en er een aantal felle, maar faire duels worden afgewerkt.

In de 62e minuut krijgt RKHSV een kans geboden door een te korte inspeelpass van UOW’02 keeper Geesink, maar Thymo Verreck weet de inzet van Willems net op tijd te onderscheppen. UOW’02 komt met de schrik vrij.

Scheidsrechter Faworek laat tijdens de wedstrijd een aantal maal doorspelen, waar hij wellicht voor een overtreding had kunnen fluiten. Dit tot frustratie van verschillende spelers. RKHSV-spits Willems kan zijn frustratie echter niet bedrukken en krijgt een 2e gele kaart vanwege commentaar op de leiding. Hierdoor moet RKHSV met 10 man verder. Hierna brengt UOW’02 Marijn Kösters in de ploeg voor Ian Essers.

UOW’02 krijgt met een man meer beter grip op de wedstrijd en probeert via snel aanvalsspel de verdediging van RKHSV te breken. Thijs Middeldorp verschijnt in de 76e minuut alleen voor keeper Gijbels, maar schiet de bal keihard op de paal.

Als RKHSV met 9 man verder moet na een blessuregeval en zij geen wissels meer kunnen toepassen is dit voor UOW’02 het teken om nog meer op zoek te gaan naar de openingstreffer. Helaas worden er rondom de 16-meter van RKHSV een aantal verkeerde keuzes gemaakt, waardoor er geen uitgespeelde kans meer ontstaat. De wedstrijd eindigt hierdoor in een gelijkspel.

De stand blijft door dit gelijkspel ongewijzigd en RKHSV O19-1 bezet na deze wedstrijd nog steeds de 1e plaats in de competitie. UOW’02 heeft echter nog een wedstrijd meér te spelen en kan in het komende weekend tegen WDZ JO19-1 de 1e plaats weer overnemen. Duidelijk is dat beide ploegen behoren tot de top van deze competitie en er alles aan hebben gedaan om er een heuse topper van te maken.

ArchiefFoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie