In feite is dus sprake van een trainersruil tussen Weltania en LHC omdat –puur toeval- Pascal Stofberg volgend seizoen daar aan de slag gaat. 

De technische commissie vond het aangewezen om de nieuwe trainer deze keer te zoeken in de categorie ambitieuze jongere trainers. En daar zijn we met Sid Plum zeker in geslaagd.

Sid is 37 jaar en woont met partner Mariska en dochters Amy en Stacy op Terwinselen. In het dagelijkse leven is hij sportconsulent bij de gemeente Brunssum en zijn trainersbevoegdheden behaalde hij tijdens zijn opleiding aan het CIOS.

Sid is een LHC  man in hart en nieren. Hij voetbalde er vanaf zijn 5e, maakte in de periode als B en A – speler een korte uitstap naar SVN maar keerde als senior weer terug bij LHC. Daar maakte hij 11 seizoenen vol bij de selectie om vervolgens het laatste jaar nog bij Chevremont zijn geluk te beproeven.

Al  in zijn periode als actieve voetballer was hij trainer van jeugdteams bij LHC. In 2014 werd hij de assistent trainer van Hans van Tussenbroek bij LHC 1 en na diens vertrek, vanaf het seizoen 2015-2016 hoofdtrainer bij ‘zijn’ club. Na vier jaren vond Sid de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging en wij zijn blij dat hij die nu bij Weltania gaat invullen.

Onze spelersgroep mag rekenen op een gedreven en enthousiaste trainer die wil aantonen dat de mooie resultaten die hij met  LHC heeft behaald geen toeval zijn

Foto LHC website

Geef een reactie