Voorleesontbijt Peuteropvang Heerlen: Waar is mijn huis!

Waar is mijn huis?

Kater Harry is zijn huis kwijt. Geen nood. Tijdens het Voorleesontbijt in de peuteropvanglocaties van Peuteropvang Heerlen vindt Harry zijn huis vast weer terug.

Het Voorleesontbijt vindt plaats op woensdag 23 januari vanaf 9.00 uur en is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen.

Harry is de hoofdkat in het prentenboek van het jaar 2019 ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Hij gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Peuteropvang Heerlen heeft sinds jaar en dag voorlezen hoog in het vaandel staan. Het bevordert de taal- en spraakontwikkeling,  peuters leren nieuwe woorden en ze leren hoe een goede zin is opgebouwd. Door met het kind te praten over het boek wordt het gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. Afhankelijk van het onderwerp leert de peuter ook veel over de wereld om zich heen, het leert de wereld beter te begrijpen. Daarnaast stimuleert voorlezen de fantasie. Het is een moment van veiligheid, rust en aandacht, maar bovenal is voorlezen heel gezellig.

Dit jaar nemen onder andere leerlingen van het Citaverdecollege, medewerkers van de dierenambulance en een kattenkliniek plaats op de voorleesstoel. Maar ook DJ en presentator Lex Nelissen leest (weer) voor en ook ouders, grootouders, kattenliefhebbers en boekengekken gaan in de peuteropvang voorlezen uit het prentenboek. Uiteraard is er een gezond ontbijt om de voorleesochtend compleet te maken.

Geef een reactie