D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein beloont Marco Custers met Orde van Verdiensten 2019

                                                                       

Voor de goede orde en duidelijkheid door alle evt. ”verkeerde” insinuaties en opmerkingen naar het rijk der fabelen te verwijzen beginnen we dit artikel met aan te geven dat toekenning van de Orde van Verdienste 2019 door “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein aan Marco Custers zuiver en alleen is gebaseerd op zijn persoonlijke impact en dus niet op enige commerciële grond. Waarvan akte.

In herinnering: Eind december 2009 was de wijk Heksenberg bijzonder ingenomen toen bekend werd dat een nieuwe ondernemer zich zou gaan vestigen in Winkelcentrum Heksenberg Mgr. Hanssenstraat. Het bleek ene Marco Custers te zijn, woonachtig in Hoensbroek en gelukkig gehuwd met Alarna (nog steeds overigens) en trotse vader van zoon Marc en dochter Anouk. Marco Custers kwam uit de mediawereld als advertentie acquisiteur van voormalige blad Weekblad Parkstad, uit welke periode ook het contact is ontstaan met schrijver dezer die ook redactioneel betrokken was bij genoemd blad.                                                        

Destijds schreven we o.m. al dat zijn initiatief en durf om op Heksenberg een zaak te beginnen tot grote tevredenheid was van de inwoners van de wijk. Op 5 januari 2010 opende Marco Custers, onder de benaming: Tabakspeciaalzaak Heksenberg, daadwerkelijk zijn eigen “stekkie” in tabakswaren, tijdschriften, schrijfwaren, wenskaarten en zelfs snoepgoed. Sinds enkele jaren “huist” Marco met zijn zaak in een groter pand in het Winkelcentrum onder de benaming: Tabak en Gemak. Nadat de supermarkt Spar/Attent in Heksenberg ter ziele ging voelde Marco de verantwoording om voor de wijk (vooral de ouderen) tegemoet te komen met enige kruideniersartikelen en nu ook slager Habets vertrokken is zelfs nog op uitgebreider schaal.Tot zover in het kort enige commerciële aanduidingen over Marco Custers

Orde van Verdiensten                                                                                                                              Zoals nagenoeg bekend wordt al vanaf 1980 door de H.V.V. de Orde van Verdiensten uit gereikt, als zijnde een beloning voor hen, persoon en/of vereniging/organisatie die deze carnavalistisch getinte erefunctie ook daadwerkelijk verdienen. Dit door hun inzet in het belang van carnaval, verenigingsleven en overige besognes binnen de gemeenschap van Heksenberg/Sjpasseberg. Volgens de “verantwoordelijken” van de “Verein” was voor dit jaar 2019 Marco Custers een geëigende persoon voor toekenning Orde van Verdiensten. Dus werd besloten om hem voor te dragen c.q. te benaderen. Dit vond al op 31 juli jl. plaats. Marco was dan ook compleet verrast en overdonderd, maar niettemin bijzonder en ook emotioneel blij en het een hele eer vindt.

Toekenning is zeker terecht te noemen, want vanaf Marco in Sjpasseberg/Heksenberg, weliswaar zakelijke besognes heeft, maakt hij bij welke gelegenheid en/of festiviteit (weliswaar een colaatje drinken) dan ook zijn opwachting. Voor de sociale cohesie dan ook zeker heel belangrijk. Hij heeft een luisterend oor en is zeer van doen met het wel en wee van Heksenberg. Vaak is hij ook in zijn zaak het aanspreekpunt en fungeert ook al jaren als gewaardeerd jurylid bij het Dorpse programma: “Van en Vuur d’r Sjpasseberg”. Ook maakt de “Verein” vrijblijvend al een aantal jaren gebruik van zijn etalage om de “Verein” en vasteloavend te promoten. Kortom, de Orde van Verdiensten 2019 komt bij de juiste persoon dan ook verdiend terecht. Chapeau en Alaaf. Uitreiking komende zaterdag 26 januari in Sjpashoes/Gemeenschapshuis Hei Grindelweg Heksenberg tijdens de prinsenreceptie.

Foto © Callie Steijaert

Geef een reactie