De 5e editie van de SamenLoop voor Hoop Landgraaf vindt in 2019 plaats op 22 en 23 juni.

Het voornaamste doel van dit evenement is het steunen van die mensen, die het zo hard nodig hebben, omdat zij strijden of gestreden hebben tegen kanker. Wij noemen ze survivors. Door deelname aan de SamenLoop voor Hoop – op welke wijze dan ook – laten we onze survivors zien dat ze er niet alleen voor staan. Dat er velen zijn die naast hun staan en zich voor hun willen inzetten.

Een ander belangrijk doel van de SamenLoop is het inzamelen van geld om het onderzoek naar de bestrijding van kanker te ondersteunen. Als organisatie van de SamenLoop voor Hoop Landgraaf vinden wij het zeer belangrijk te kunnen vermelden dat de ingezamelde gelden bestemd zijn voor onderzoeken in onze eigen provincie, te weten in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (samenwerkingsverband tussen Academisch Ziekenhuis Maastricht en Universiteit Maastricht). 

De bedoeling is dat deelnemers teams vormen en dat er gedurende 24 uur telkens minimaal één persoon van elk team wandelt op de atletiekbaan op Park ter Waerden in Ubach over Worms.

Deelnemers betalen een bijdrage van € 15 per persoon. Verder proberen teams door middel van  door hun zelf bedachte acties geld in te zamelen voor de SamenLoop. Dat gebeurt veelal in de aanloop naar de SamenLoop toe, maar ook tijdens de 24 uur zelf. Dit is overigens géén verplichting.

De SamenLoop kent drie belangrijke momenten: de Openingsceremonie (zaterdag om 13.00 uur, de Kaarsenceremonie (zaterdag om 23.00 uur) en de Slotceremonie (zondag om 13.00).

Tijdens de Slotceremonie zal het ingezamelde bedrag bekend worden gemaakt.

In de middaguren zal er ook een KinderLoop gehouden worden.

Voor meer info: www.samenloopvoorhoop.nl/Landgraaf. Facebook: SamenLoop voor Hoop Landgraaf. Ook kunt u contact opnemen met de secretaris, John Thonen (j.thonen@home.nl) of met de voorzitter, Harry Erkens (06-14599332).

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie