Uitbreiding van het aantal Minibiebjes in Kerkrade

Na het succes van de Minibieb in het Stadspark zijn op initiatief van inwoonster Marleen Fischer-Verbrugge acht nieuwe Minibiebjes gemaakt voor de wijken van Kerkrade. Dit is gedaan in samenwerking met Rotaryclub Kerkrade, Relim en de gemeente Kerkrade.

Het doel van de Minibieb is om het lezen van boeken in Kerkrade verder te stimuleren. Bewoners of bezoekers van de buurt kunnen bij de Minibieb boeken lenen, uitlenen, ruilen of achterlaten. Op deze manier beheren ze met elkaar een plek voor elkaar.
Een plek waar iedereen elkaar blij kan maken met boeken.

Wethouder Schlangen (onderwijs): “De Minibiebjes maken lezen laagdrempelig en toegankelijk. Ze verbinden mensen en vergroten de saamhorigheid in de wijken. Het is een geweldig initiatief en ik ben blij dat dit nu ook in Kerkrade mogelijk is.”

In januari zijn al zeven Minibiebjes geplaatst, deze zijn te vinden op de volgende locaties:

  • Wijkpunt Kling Nullet
  • ’t Westhoes
  • Laethof Eygelshoven
  • Gezondheidscentrum Terwinselen
  • Catharina Hoes
  • P3
  • Stadskantoor gemeente Kerkrade

De laatste Minibieb wordt in het voorjaar geplaatst. De Minibieb van het Stadspark komt dan ook weer terug.

Heeft u ook boeken die u graag wilt delen met uw buren, de overige wijkbewoners of bezoekers? Breng ze dan naar de Minibiebjes.
Alle boeken zijn van harte welkom!

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie