AANLEG NIEUW WANDELPAD LANGS GROEVE SWEIJER

Op de foto van links naar rechts: Frenk Janssen (Natuurmonumenten), Wim Widdershoven (gemeente Simpelveld), Mark Luijten (IKL), Patricia Goossens-Stofmeel (IKL), wethouders Wiel Schleijpen en Thijs Gulpen

Er wordt hard gewerkt aan de aanleg van een nieuw wandelpad langs groeve Sweijer. De voormalige zand- en grindgroeve in het dal van de Eyserbeek is een beschermd natuurgebied ten oosten van Simpelveld. Jarenlang is de groeve door de dichte begroeiing aan het zicht onttrokken geweest. Nu de snoeiwerkzaamheden in volle gang zijn, wordt het bijzondere natuurgebied langzaam maar zeker weer zichtbaar voor iedereen. Dat was ook de wens van het college van gemeente Simpelveld.

Voor de aanleg van het wandelpad was toestemming nodig van Natuurmonumenten en de eigenaar van een perceel. Nadat zij hebben ingestemd heeft de gemeente opdracht gegeven om het wandelpad aan te leggen langs de rand van de groeve zodat wandelaars kunnen genieten van een uniek stukje natuur dat anders onontdekt zou blijven.

Werkervaring

Onder toezicht en bezielende leiding van IKL worden de werkzaamheden uitgevoerd. Dat gebeurt onder meer door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze medewerkers worden door IKL, Henssen en BMM Groen begeleid en opgeleid tot hovenier. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Werknemers die graag aan de slag willen maar de juiste vaardigheden missen, kunnen in de praktijk ervaring opdoen. Tegelijkertijd wordt daarmee het groeiend tekort aan vakbekwame mensen in groenvoorziening deels ondervangen.

Het wandelpad langs groeve Sweijer is voorlopig nog niet toegankelijk. Als alle werkzaamheden volgens plan verlopen wordt het pad in april geopend. Wij houden u op de hoogte.

Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie